Hamas'ın mega tüneli keşfedildi!

Hamas'ın mega tüneli keşfedildi!

İsrail ordusu (IDF) Hamas tarafından kullanılan mega bir tünel keşfetti. Araçlar bile içinden geçebiliyor!

İsrail ordusu'na göre tünel, Hamas'ın Gazze'deki lideri Yahiya Sinwar'ın kardeşi Muhammed Sinwar tarafından inşa edildi. Erez insani sınır kapısından sadece 400 metre uzaklıkta bulunan tünel, bugüne kadar Gazze'de ortaya çıkarılan en büyük tünel olma özelliğini taşıyor.

İsrail Savunma Kuvvetlerine göre, karmaşık tünel ağı Gazze Şeridi'nin güneyinden gelen düzinelerce özel eğitimli işçiden oluşan bir ekip tarafından inşa edilmiş.

Tünel toprağın 50 metre derinliğine kadar uzanıyor, dört kilometreden uzun ve bazı yerlerde büyük bir aracın geçebileceği kadar geniş.

Gazze Şeridi'ndeki diğer tüneller gibi, tünel ağının da birkaç kolu, elektrik ve kanalizasyon sistemleri ve erişimi engelleyen patlatma kapıları var. Tünel, geniş beton kemerler ve birkaç erişim şaftı gibi başka inşaat özelliklerine de sahip.

Birçoğu betonarme olan bu tüneller elektrik, havalandırma, kanalizasyon sistemleri, iletişim ağları ve raylarla donatılmıştır. Tüneller genellikle hastanelerin, okulların ve anaokullarının altında yer alıyor.

ARTI49
Fotoğraf: IDF

HABERE YORUM KAT