Hakan Fidan’dan ABD’ye rest: Uzak durun

Hakan Fidan’dan ABD’ye rest: Uzak durun

Dışişleri Bakanı Fidan'ın İçişleri Bakanlığı önündeki terör eylemine ilişkin, “Teröristler Suriye'den geldi; Irak ve Suriye’de PKK/YPG'ye ait bütün altyapı, üstyapı ve enerji tesisleri artık meşru hedeftir” dedi.

Dışişleri Bakanı Fidan’ın “Irak ve Suriye’de PKK/YPG’ye ait bütün altyapı, üstyapı tesisleri, enerji tesisleri bundan sonra güvenlik güçlerimizin, topyekün meşru hedefidir” cümlesinin yankıları sürüyor.

Ankara’daki saldırıya ilişkin yapılan çalışmalar neticesinde iki teröristin Suriye’den geldikleri ve burada eğitim gördüklerini anlatan Fidan, “Irak ve Suriye’de PKK/YPG’ye ait bütün altyapı, üstyapı enerji tesisleri bundan sonra güvenlik güçlerimizin, istihbarat unsurlarımızın topyekün meşru hedefidir” dedi.

“Üçüncü tarafların PKK’lı, YPG’li tesislerden ve şahıslardan uzak durmasını tavsiye ediyorum” diyen Hakan Fidan, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Ankara’daki terör saldırısına cevabının çok net olacağını vurguladı.

Bakan Fidan, “Terör ile mücadelede Türkiye’nin tavrının ne kadar net olduğu bilinen bir husustur. Bu son olayda da 2 teröristin Suriye’den geldikleri burada eğitim gördükleri açıklığa kavuşmuştur. Silahlı Kuvvetlerimizin bu terör saldırısına cevabı son derece net olacak, böyle bir eylemi gerçekleştirdiklerine pişman olacaklar” dedi.

Hakan Fidan’ın açıklamasındaki “üçüncü taraflar” diye tanımladığı ülkenin bölgede üsleri bulunan ABD olduğu yönünde yorumlar yapıldı.

Ankara’da kritik toplantı

Hakan Fidan’ın açıklamasının ardından dün Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak ve MİT Başkanı İbrahim Kalın Milli Savunma Bakanlığı’nda güvenlik toplantısı için bir araya geldi.

Toplantıya ilişkin fotoğraflar sosyal medyadan paylaşıldı.

İstiklal saldırganına operasyon

Öte yandan MİT, geçen yıl 6 kişinin hayatını kaybettiği İstiklal Caddesi’ndeki terör saldırısının planlayıcılarından olduğu bildirilen PKK’lı Nabo Kele Hayri’yi dün sabah düzenlediği operasyonla etkisiz hale getirdi. 13 Kasım 2022’de İstanbul’un Beyoğlu ilçesinde bulunan İstiklal Caddesi’nde gerçekleştirilen bombalı terör saldırısı sonucunda 6 kişi öldürülmüş, 81 kişi yaralanmıştı.

HABERE YORUM KAT