Habeck'in o ısrarı Almanları kızdırdı

Habeck'in o ısrarı Almanları kızdırdı

Almanya’da hükümet ortağı Yeşiller’in ülkenin batısından sonra eski Doğu Almanya sınırları içinde kalan eyaletlerdeki maden ocaklarının kapatılmasının öne çekilmesinde ısrar etmesi tepki çekti.

Almanya Federal Ekonomi ve İklim Koruma Bakanı Robert Habeck geçtiğimiz günlerde 2030 yılına kadar ülkedeki tüm kömür madenlerini kapatma niyetini açıklayarak sektördeki işçilerin tepkisini tetikledi. Bu, daha yeşil bir ekonomiye geçişin Almanya'nın kömür madenciliği sektöründe istihdam edilenleri nasıl etkileyeceği konusunda soruları gündeme getirdi.

İşçiler anlaşılır bir şekilde gelecek beklentileri konusunda endişeliyken, çevreciler madenleri kapatmanın karbon emisyonlarını azaltmak ve iklim değişikliğiyle mücadele etmek için önemli bir adım olduğu konusunda aynı derecede kararlı.

Yeşiller Federal Meclis Grubu’nun bugün Weimar kentinde düzenlediği toplantıya davetli oldukları halde enerji şirketi Leag’in İşyeri İşçi Temsilcileri katılmadı.

Leag yöneticileri eski Doğu Almanya’nın Brandenburg, Saksonya ve Saksonya Anhalt eyaletlerindeki maden ocaklarında onbinlerce kişinin çalıştığını ve tüketilen enerjinin önemli bir bölümünün de buralardan elde edildiğine dikkat çekti.

Yeşiller maden ocaklarının 2038 yılına kadar kademeli olarak kapatılması konusunda anlaşmıştı fakat bu tarihin 2030 yılına çekilmesi konusunda ısrarlar sürmekte ve Leag işyeri işçi Temsilcileri de bu ısrara karşı çıkıyorlar.

Artı49

HABERE YORUM KAT