Gurbetçilerin sorunları ve çözüm önerileriyle ilgili  dev anket!

Gurbetçilerin sorunları ve çözüm önerileriyle ilgili dev anket!

Yurtdışındaki Türklerin sorunları ve çözüm önerileri başkonsolos Şener Cebeci'ye iletildi.

“SılaYolu Avrupa Türk Otomobil Kulübü Derneği DTAC.e.V EuroTürkassist” Avrupa’da yaşayan gurbetçilerin sorunları ve bunların çözüm önerileri ile ilgili dev bir anket düzenledi.

425d68aa-99d4-4a02-8371-b44cb6b688db-1.jpeg

Anket, 2020 yılı pandemi sürecinde gurbetçilerimizin yaşadıkları ülkelere dönüşü sırasında, Vatandan çıkış yaptıkları Kapıkule, Pazarkule, İpsala gümrük kapılarında 1500 kişiyi kapsayan gurbetçilerin katılımıyla gerçekleşti.

İlgili anketin neticesinde, DTAC yönetimi durumu kapsamlı şekilde ele alarak, anket neticesini temel başlıklar halide raporlaştırdılar. Hazırlanan raporda gurbetçi sorunlarına yönelik detaylı çeşitli çözüm önerileri hazırladı.

 

RAPOR BAŞKONSOLOS ŞENER CEBECİ’YE TAKDİM EDİLDİ!

Almanya’nın NRW bölgesi T.C. Essen Başkonsolosu Sayın Şener Cebeci Bey’in görev süresi dolması münasebetiyle, Sılayolu Avrupa Türk Otomobil Kulübü ve Sılayolu Yönetim kurulu başkanı Sezai Koç, Sılayolu yönetim kurulu üyleleri Nuran Koç, Sibel Odabaşı, BRTV Almanya temsilcisi Ali İnan sayın Cebeci’ye teşekkür ve veda ziyaretinde bulundular.

Yapılan ziyaret sırasında, DTAC yönetim kurulu başkanı Sezai Koç, hazırlamış oldukları raporu sayın Cebeci’ye takdim etti.

Gurbetçilerimizin Avrupa’daki sesi olma gönüllülüğünü üstlenen DTAC yönetimi, bunun kendilerine verdikleri sorumlulukla, yapılan bu çalışmanın amacının, Sıla yolundaki yolcuların sesini bir kez daha duyurmak olduğunu sözlerine ekledi. Gurbetçilerimizin özellikle yaz sezonunda Sıla yolu güzergahinda sınır kapılarında yaşadıkları sorunları tespit edip, bu durumu Türkiye’deki yetkili otoriteler ve meclisteki siyasi partilere bildirmek ve benzer sorunların önümüzdeki sezonlarda da tekrarının yaşanmaması için gerekli çalışmaların yapılmasını sağlamak veya en aza indirilmesinin olduğunu söyledi.

Konuya ek olarak, yönetim kurulu başkanı Sezai Koç Başkonsolos Şener Cebeci’ye dernek olarak yaptıkları tüm diğer çalışmalar hakkında da brifing verdi.

Sezai Koç, Başkonsolos Şener Cebeci’ye 4,5 senelik görev süreci içerisinde yaptığı çalışmalardan dolayıda teşekkür ederek başarılarının devamını diledi

 

 

KAYNAK: SILA YOLU

HABERE YORUM KAT