Gurbetçilere Bulgar zulmü incelenecek

Gurbetçilere Bulgar zulmü incelenecek

Avrupa Birliği, izin sezonunda Bulgaristan'dan geçen Türklerden rüşvet alındığına yönelik iddiaların gecikmeden ve tarafsız şekilde incelenmesini istedi.

BRÜKSEL - Avrupa'da yaşayan Türklerin, izin sezonunda Bulgar sınırından geçerken yaşadıkları sınırda bekletilme, rüşvet vermeye zorlanma, dezenfeksiyon ücreti ödeme, polis tarafından haksız cezalara maruz kalma, karaborsadan yüksek fiyatlı vinyet almak gibi sorunları Avrupa Birliği gündemine taşındı.

Avrupa Parlamentosu Türkiye Raportörü Kati Piri tarafından hazırlanan raporu değerlendiren Avrupa Komisyonu, bu iddiaların beklemeksizin ve tarafsız bir şekilde incelenmesini istedi.

Raporun hazırlık sürecinde ARTI49 tarafından kampanya başlatılmış, Türkçe yazılan şikayetler İngilizce'ye çevrilerek Kati Piri'ye iletilmişti.

Konuyla ilgili açıklama yapan Piri, komisyonun kararını olumlu bir gelişme olarak değerlendirirken, "10 yıllık AB üyeliğinden sonra Bulgaristan'daki sınır geçişi yolsuzluğuna son verilmesinin zamanı geldi" ifadelerini kullandı.

Söz konusu iddiaları içeren kara kitabı, Bulgar Büyükelçiliği'ne de veren Piri, yetkililerden bu konuda adım atılmasını ve suistimallerin önlenmesini istedi. 

HABERE YORUM KAT
3 Yorum