Gurbetçiler isyan ediyor! "Memlekete gidemiyoruz, biletlere indirim gelsin"

Gurbetçiler isyan ediyor! "Memlekete gidemiyoruz, biletlere indirim gelsin"

Yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızın çözülemeyen sorunlarının başında uçak bilet fiyatlarının çok yüksek olması geliyor.

Kalabalık aileler “Yaz aylarında fiyatlar o kadar artıyor ki, memlekete uçamıyoruz. Kişi başına 500-600 Euro’ya varan fiyatlar isteniyor. 5-6 kişilik bir aile 3-4 bin Euro ödeyerek bilet almakta zorlanıyor” diye eleştiride bulunuyor. Gurbetçiler her yıl yetkililere seslenerek “Uçak bilet fiyatlarının ucuzlamasını istiyoruz. Bu konuda yıllarca Türkiye’ye yatırım yapan bizlere kolaylık sağlansın. Bilet fiyatlarında özellikle kalabalık ailelere indirim imkanları sunulsun” diyorlar. Ancak şu ana kadar somut bir adım atılamaması, bu konudaki umutları her defasında suya düşürdü.

Fiyatlar düşmeli

Bu hafta benzer bir talep bu defa farklı bir bölgeden geldi. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, İstanbul’da Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bilal Ekşi ile bir araya geldi. Yeni bir milli havayolu kurmak için girişimlerde bulundukları için bu görüşmeyi gerçekleştiren Arıklı, Türk Hava Yolları biletlerinin pahalı olmasından bahsetti. Arıklı görüşmede THY’den bilet fiyatlarında indirim istedi. Ayrıca Ercan – Trabzon arasında uçak seferlerinin başlaması da gündeme getirildi.

Maliyet azalırsa olur
THY Genel Müdürü Ekşi, fiyat konusunda gelen talebi değerlendireceklerini, bunun gerçekleşebilmesi bilet başına ödenen 600 TL’lik vergide indirime gidilmesinin şart olduğunu vurguladı. Ekşi, maliyetin düşürülmesi halinde bilet fiyatlarının ucuzlayabileceğini, bunun için Ercan Havalimanı’nın iç hat kapsamına alınması gerektiğini aktardı. THY yetkilisi ayrıca, Yeni Ercan Terminal binasının tamamlanmasıyla artık buraya geniş gövdeli uçakların da inebileceğini, bu durumun ise maliyetleri azaltacağını bildirdi.

Umarız KKTC için yapılan bu öneriler Avrupa’daki uçuşlar için de gündeme gelir ve yurtdışında yaşayan vatandaşlarımıza daha hesaplı uçak bileti satın alma imkanları sunulur.

Kaynak:Turizm Avrupa
Fotoğraf:Josue Isai Ramos Figueroa-Unsplash

HABERE YORUM KAT