Gurbetçiler Berlin'den tapu işlemlerini yaptırabilecek

Gurbetçiler Berlin'den tapu işlemlerini yaptırabilecek

Almanya´da yaşayan gurbetçiler, Türkiye´nin Berlin Büyükelçiliği´nde kurulan Tapu Ataşeliği´nde Türkiye´ye gitmeden tapu işlemlerini yaptırabilecek.

ARDAHAN - Ardahan'ın Çıldır İlçesi Tapu ve Kadastro Müdürü Erdal Kamalı, "Bilgi teknolojilerini en iyi kullanan kurum ödülüne sahip genel müdürlüğümüz, web Tapu, Tapu Takas, E-Haciz, E-terkin, Parsel Sorgulama, E-Randevu gibi projelerle vatandaşlarımıza en iyi şekilde hizmet sunmak için altyapısını geliştirmeye devam etmektedir. Vatandaşlarısmız e-devlet portalı üzerinden ulaşabildikleri Web-Tapu sistemi sayesinde, artık Tapu dairesine gitmeden hızlı, kolay ve güvenilir bir şekilde işlemlerini yapabilmektedir." dedi.

"Almanya´da yaşayan vatandaşlarımız için Berlin´de Tapu Ataşeliği kuruldu"

Kamalı, sözlerine şöyle devam etti:

"Olası doğal afet hallerinde hizmetlerimizde herhangi bir aksama yaşanmaması ve vatandaşlarımıza hızlı, güvenli, kaliteli ve kesintisiz hizmet verebilmek için Yozgat ilimizde Felaket Kurtarma Merkezi kurulmuştur. Kurumumuzun Tapu sistemi ve Mülkiyet Belirleme alanındaki çalışmaları uluslararası arenaya da taşınmış olup, Berlin Büyükelçiliğimizde kurulan Tapu Ataşeliği ile Almanya´da yaşayan vatandaşlarımızın tapu işlemleri de yapılabilmekte olup, ayrıca 12 ülkede daha açılacak temsilciliklerle de yurt dışında yaşayanların da tapu kadastro işlemlerini daha kolay yapabilecekleri bir sistem oluşturulacaktır. Genel Müdürlüğümüz, faaliyetleriyle bir çok ülke için görüşüne başvurulan, referans olarak görülen bir kurum haline gelmiştir. 52 binin üzerindeki mahalle ve köyde yapılan kadastro çalışmaları 2003 yılına kadar yüzde 74,5 oranında tamamlanmışken, 2003 yılından sonra özel sektörden de yararlanmak suretiyle bu çalışmalar tamamen bitirilmiştir." dedi. 

HABERE YORUM KAT