Gurbetçi vatandaş gerçekleri tek tek ifşaladı…

Gurbetçi vatandaş gerçekleri tek tek ifşaladı…

Kendine Muhabir isimli youtube kanalında yayınlanan bir sokak röportajında Almanya’da yaşadığını belirten gurbetçi vatandaş, “Şu Almanya’nın 100 Euro’su şu da Türkiye’nin 100 TL’si. Doğru mu? Kim kimi kıskanıyor” dedi.

Gurbetçi vatandaş, Almanya ile Türkiye ekonomisini karşılaştırdı.

‘AĞZINDA DİŞ KALMAMIŞ, CEBİNDE 5 KURUŞ PARA YOK…”

Türkiye’nin mülteci kampına çevrildiğini söyleyen gurbetçi vatandaş, “Hani bir laf var, “Bu ülke bitmiş, okeye dönüyor” diye. Gençlere daha fazla imkân vermeleri lazım. Şu yaşlılar bir çekilsin. Atatürk’ün dediği gibi, “Ne varsa gençlikte var” Halkın artık kendine gelip ülkesine sahip çıkması lazım. Ağzında diş kalmamış, cebinde 5 kuruş para yok. Saray’da oturanları savunuyor. Böyle bir şey olur mu? Bence normal değil” ifadelerine yer verdi.

‘KİM KİMİ KISKANIYOR’

Muhabir’in “Bazı gurbetçi vatandaşların “Bizi kıskanıyorlar” söylemi hakkında ne düşünüyorsunuz?” sorusuna gurbetçi vatandaş, “Türkiye aşıyı Almanya’dan alıyor. Dese ki Almanlar, satmıyorum, her ülke kendi aşısını yapsın. Paraya ihtiyacı mı var Almanya’nın? Gidin kendi aşınızı kendiniz yapın. Kim kimi kıskanıyor? Şimdi örnek de vereyim. Şu Almanya’nın 100 Euro’su şu da Türkiye’nin 100 TL’si. Doğru mu? Kim kimi kıskanıyor. Sence hangisi kıskanır?” diye yanıt verdi. Muhabir, “Burada söylediklerine göre, TL Euro’yu kıskanıyor” dedi.

Almanya’da galericilik yaptığını söyleyen gurbetçi vatandaş Polo, Volkswagen vs. marka arabaları hediyelik olarak verdiğini belirtti. Gurbetçi vatandaş, Türk vatandaşlarına “Ülkene sahip çıkacaksın ne işi var; Suriyeli’nin, Afgan’ın” diye çağrıda bulundu.

İşte o röportaj:

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT