Gurbetçi sosyal medya fenomenine Federal Devlet yaptıklarının bedelini ödetecek mi?

Gurbetçi sosyal medya fenomenine Federal Devlet yaptıklarının bedelini ödetecek mi?

Almanya'da doğup büyüyen Tuğrul Selmanoğlu'nun deprem bölgesinden yaptığı paylaşım yeni tartışmalara neden oldu. Sosyal medya kullanıcıları, Federal Devlet’in Selmanoğlu hakkında harekete geçmesini istedi.

Kendini yazar olarak tanımlayan Almanya'da doğup büyümüş Tuğrul Selmanoğlu yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi. Türk insanının acılarıyla dalga geçtiği düşünülen Selmanoğlu’nun geçmişte yaptığı paylaşımlar da gündeme geldi.

Bir internet kullanıcısı Selmanoğlu için “Bu adam Almanya’daydı. Göze batmaya devam ederse Alman hukuk sistemi ona bedel ödetecek. Alman vatandaşı bir kadına Ukrayna hakkında yaptığı haberler nedeniyle Federal Devlet, ‘Ülkeye de mahkemeye de gelme, Almanya’daki hesaplarını dondurduk’ demişti.” yorumunda bulundu.

Almanya'da internet ve sosyal medya aracılığıyla işlenen nefret suçlarına ağır cezalar veriliyor. Hakaret, kötüleme, iftira, kamuoyunu suça teşvik etme, halkı kışkırtma, şiddet görselleri paylaşma ve tehdit gibi internet üzerinden yapılan suç içerikleri Federal Devlet’in kontrolü altında.

Öte yandan Tuğrul Selmanoğlu, geçmiş yıllarda yaptığı şu paylaşımla Alman vatandaşı olmadığını açıklamıştı:

alman-miyim.png

Bu olaylar,  her fırsatta ‘Almanya Türkiye’yi kıskanıyor’ göndermesi yapan fenomenin eski paylaşımlarını gündeme taşıdı. Bir kullanıcı Selmanoğlu’nun Almanya’da aldığı lüks arabayı hatırlattı ve şöyle dedi: “Almanya Türkiye’yi kıskanmıyor ama Almanlar seni ve arabanı kıskanıyor olabilir Tuğrul.”

eski.jpg

HABERE YORUM KAT