Gurbetçi genç komando oldu

Gurbetçi genç komando oldu

Dövizle askerlik yerine vatani görevini komando olarak yapmayı tercih eden gurbetçi genç, "Vatanımı korumaya geldim. Her şey para değil" dedi.

AFYONKARAHİSAR - Fransa'da doğup, büyüyen Emre Karakuş (20), dövizle askerlik yerine vatani görevini yapmayı tercih etti. Memleketi Afyonkarahisar'ın Sandıklı İlçesi'nde askerlik şubesine başvuran ve jandarma komando olarak askerlik yapacağı belli olan Karakuş, "Afrin'e de komutanlar 'gel' derse hemen giderim" dedi. 

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

Mehmet ve Hülya Karakuş çiftinin Fransa'da doğup, büyüyen üçüncü çocuğu Emre Karakuş, dövizle askerlik yapmak yerine vatani görevini yerine getirmeye karar verdi. Memleketi Sandıklı'ya gelerek, askerlik şubesine dilekçe veren Karakuş'un başvurusu kabul edildi. Askerliğini komando olarak yapmak isteyen Karakuş, 98/1 tertip jandarma komando olarak Manisa'nın Kırkağaç İlçesi'ndeki birliğe yönlendirildi. Emre Karakuş, Sandıklı'nın Yunus Emre Mahallesi'nde kendisi gibi askere gidecek diğer adaylarla asker eğlencesine katıldı. Karakuş ve diğer asker adayları, aileleri ve arkadaşlarıyla birlikte eğlendi.

09ed7083397e32d5c23ee5c99b4367cb.jpg

"Afrin'e de komutanlar 'gel' derse hemen giderim"

Emre Karakuş, askerleri çok sevdiğini ve hep asker olmak istediğini belirterek, "Babam da şans verdi, 'Git oğlum' dedi. Annem istemiyordu. Ben de zorladım, geldim. Vatanımı korumaya geldim. Her şey para değil. Asker eğlencesi de süper. Manisa Kırkağaç'a jandarma komando olarak gidiyorum. Afrin'e de komutanlar 'gel' derse hemen giderim" dedi.

417f63c26acc8fb5874d91ae1b56ed05.jpg

"İki ağabeyi de dövizle askerlik yaptı"

Baba Mehmet Karakuş (53) ise "30 senedir Fransa'da yaşıyoruz. Oğlum Fransa doğumlu, 2 de ağabeyi var. Ağabeyleri dövizle askerlik yaptı. Emre, 'Ben burada yapacağım, para vermeyeceğim' dedi. Kendi geldi ve bu sene müracaatta bulundu. Kendim gelmesem de okullar tatil oldu mu çocukları Türkiye'ye tatile gönderirim. Gidin, gezin, görün; derim. Her sene çocuklarım, Türkiye'de 2 ay izin yapar" diye konuştu.

663ca83ac7d845e9d9a8c367caac6a52.jpg

"İnşallah, Allah burnunu kanatmadan götürür, getirir"

Anne Hülya Karakuş (48) da "Çok üzülmüştüm. Sonra çok sevindim. Gurur duydum. 3 oğlumdan birini askere gönderiyorum. İnşallah, Allah burnunu kanatmadan götürür, getirir" dedi.

 

5baeb02a7f2d43fb5113eaba0086042a.jpg

HABERE YORUM KAT