Gümrük uyarılarını dinlemedi 30 Bin Euro'luk eşyasından oldu!

Gümrük uyarılarını dinlemedi 30 Bin Euro'luk eşyasından oldu!

Gümrük görevlileri, polisle işbirliği içinde Batrovci sınır kapısında değeri 45.000 Euro olduğu tahmin edilen markalı giysi, ayakkabı, saat ve mücevher kaçakçılığı girişimini engelledi.

Yapılan kontroller sırasında gümrük görevlileri İsviçre'den Sırbistan'a yolcu taşıyan bir minibüsün ülkeye girişte ayrıntılı inceleme için seçildiğinde saklanan eşyaları farketti.

Gümrük memurunun bildirecek bir şeyleri olup olmadığı sorulduğunda, yolcular hiçbir şeylerinin olmadığını söylerken, 68 yaşındaki sürücü birkaç çanta ikinci el eşya ve uçağa aldığı bir çanta taşıdığını söyledi.

Yapılan incelemede, söz konusu çantanın 15 çift ayakkabı, 15 parça giysi, birkaç kadın çantası, çeşitli markalara ait cüzdan ve kemerler, bir çift alyans ve 3 marka yüzük dahil olmak üzere üzerlerinde etiketleri bulunan markalı eşyalarla dolu olduğu ortaya çıktı. "Cartier", "Dior" marka bir çift küpe, "Saint Laurent" marka bir kadın gözlüğü ve "Louis Vuitton" marka iki parfüm bulundu.

Ancak sürücü, beyan edilmeyen eşyaların tespitinden sonra, taşıdığı malların makbuzunun da elinde olduğunu söyledi ve buna dayanarak, malların değerinin 31.000 Euro'dan fazla olduğu doğrulandı. 

Bunun hemen ardından 58 yaşındaki bir yolcunun çantasında da bildirilmesi gereken değerli eşyalar bulundu. 

14.000 Euro değerinde yaklaşık 400 gramın üzerinde altın takı, dört "Martyn Line" kol saati ve dünyaca ünlü markalardan orijinalliği şüpheli olan ve bu nedenle değerlerinin yerinde değerlendirilmesi mümkün olmayan üç saat. . 

Sürücü ve yolcular hakkında kabahat soruşturması başlatılırken, beyan edilmeyen tüm mallar süreç tamamlanıncaya  kadar alıkonuldu. 

HABERE YORUM KAT
4 Yorum