Güldür Güldür'ün o skecine tepki! “ Ekonomide altın çağ, Almanya bizi kıskanıyor…”

Güldür Güldür'ün o skecine tepki! “ Ekonomide altın çağ, Almanya bizi kıskanıyor…”

Programın son bölümünde yayınlanan bazı gazetelere tuvalet kağıdı göndermesi yapılan skece tepki gösteren gazeteci Fatih Selek "Bu tuvalet kâğıdı benzetmesi çok ağır, tahrik edici ve rezilce" diye yazdı.

Show TV'de yayınlanan Güldür Güldür Show'un son bölümündeki bir skeçte bazı gazete manşetlerine gönderme yapıldı, "Tuvalet kağıdına gerek yok, bunları kullanabiliriz" denildi. 

Skece ilk tepki gazeteci Fatih Selek'ten geldi. Güldür Güldür'e karşı meslek kuruluşlarını harekete geçmeye çağıran Fatih Selek'in yazısının ilgili kısmı şöyle: 

Benim dikkatimi çeken ve asabımı bozan başka bir skeç oldu.

Bir çift markete giriyor. Fakat ürünlere sürekli zam geliyor. Görevliler etiketleri güncellemekten helâk oluyor.

Sonra kadın, gazete reyonuna uzanıp konuşuyor:

"Bilal'im biz bunları yaşarken gazetelerin başlıklarına bak. 'Panda Semi yavruladı'. 'Ekonomide altın çağ'. 'Almanya bizi kıskanıyor'. Tuvalet kâğıtlarına gerek kalmadı, bunları kullanabiliriz..."

Basının görevi eleştirmektir. Ama basının kendisi de eleştiri konusu olabilir. Nitekim söz konusu programın geçmiş bölümlerinde bir haber toplantısı skeci yayınlanmıştı, oturup hep birlikte gülmüştük.

Ancak bu tuvalet kâğıdı benzetmesi çok ağır, tahrik edici ve rezilce.

'Ne oldu, üzerine mi alındın' demeyin, yakın tarihli arşivimiz pahalılık manşetleriyle dolu. Mesele o değil.

Yalanı, çarpıtmayı, karalamayı, algı oluşturmayı alışkanlık hâline getirmiş kimi muhalif gazeteler için de aynı benzetme yapılsa gönlüm razı olmaz.

Bir gün Bedii Faik'e okurları çok kızmış. Gazeteye mektup yazmışlar, "Senin yazılarınla bundan böyle kıçımızı sileceğiz" demişler.

Üstat ertesi gün köşesinde cevabı yapıştırmış:

"Yakında kıçınız beyninizden daha fazla çalışırsa şaşırmayın!"

O misal!

Yazarlara skeç yazmadan önce bir gazete okuyun derim.

Ömrümüzü harcadığımız mesleğimizi, üç paralık skeçlerinize aşağılıkça malzeme yapamazsınız! Buna haddiniz de olamaz hakkınız da...

Meslek kuruluşlarımızı tepki vermeye davet ediyorum.

NE OLMUŞTU?

Güldür Güldür Show'da vatandaşın ekonomik sıkıntılar çekmesine rağmen gazetelerde, "Panda yavruladı, ekonomide altın çağ, Almanya bizi kıskanıyor" manşetlerine yer verildiği aktarıldı. 

Gazete başlıklarının okunmasının ardından uzun süre seyircilerden alkış alan sahnede, "tuvalet kağıdına gerek yok, bunları kullanabiliriz" denildi. 

HABERE YORUM KAT