Gri pasaport skandalında yeni gelişme

Gri pasaport skandalında yeni gelişme

Türkiye’de ortaya çıkan gri pasaport skandalıyla bağlantılı sadece Bayvera'da dört soruşturma açıldığı, üçünün hâlâ sürdüğü ortaya çıktı.

Türkiye'de Nisan ayında gündeme gelen belediyelerin hizmet pasaportlarıyla insan kaçakçılığı yaptığı iddialarıyla bağlantılı sadece Almanya'nın Bavyera Eyaleti'nde dört soruşturma açıldığı, üçünün hâlâ sürdüğü öğrenildi. Bavyera Eyalet Meclisi'nden Yeşiller partili milletvekili Cemal Bozoğlu'nun verdiği soru önergesini cevaplayan eyalet hükümeti, eyalette Weiden in der Oberpfalz, Traunstein ve Münih savcılıklarında konuyla ilgili soruşturmalar yürütüldüğü bilgisini verdi.

Weiden Başsavcılığının, Çekya sınırındaki Waidhaus'ta Ekim/Kasım 2020 tarihlerinde yapılan kontrollerinde aynı organizatörlerin getirdiği ve gri pasaportlarla giriş yapan çok sayıda kişinin tespit edilmesi üzerine soruşturma başlattığı belirtildi. Weiden in der Oberpfalz Başsavcısı Gerd Schäfer de daha önce DW Türkçe'ye verdiği bilgide 2020 sonu itibarı ile inceleme başlatıldığını,Ocak 2021'de de Çekya sınırı üzerinden en az 213 kişiyi getirmek veya getirmeye teşebbüsten 30 şüpheli hakkında adli soruşturma açıldığını söylemişti.

Haberin tamamını DW Türkçe 'den okuyabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT