Greta'dan Almanya halkına çağrı

Greta'dan Almanya halkına çağrı

İsveçli iklim aktivisti Greta Thunberg, bu pazar günü genel seçimler için sandığa gidecek olan Almanya halkına çağrı yaparak, 'oy kullanmanın iklim değişikliğiyle mücadele için tek başına yeterli olmadığını' söyledi.

İsveçli iklim aktivisti Greta Thunberg, Almanya'da pazar günü düzenlenecek olan genel seçimler öncesinde Alman halkına sandığa gitme çağrısı yaparak, 'oy kullanmanın iklim değişikliğiyle mücadele için yeterli olmadığını' ifade etti.

Başkent Berlin'de parlamento binası önünde düzenlenen 'Fridays for Future' eyleminde konuşma yapan Thunberg, "Evet, oy vermeliyiz, siz de oy vermelisiniz. Ama unutmayın ki, oy kullanmak tek başına yeterli olmayacak; sokaklara çıkmaya devam etmeli ve liderlerimizden iklim konusunda harekete geçmelerini talep etmeyi sürdürmeliyiz" ifadelerini kullandı.

Tezahürat yapan kalabalığa hitap eden Thunberg, "Oy kullanmak gerekli, ancak tek başına yeterli değil. Dünya gezegenini şimdi ve gelecekte güvenli kılmak istiyorsak, aktif demokrat yurttaşlar olmalı ve sokaklara çıkmalıyız" dedi.

HABERE YORUM KAT