Gözaltındaki Andrew Tate ile bağlantılı 7 evde arama

Gözaltındaki Andrew Tate ile bağlantılı 7 evde arama

Romanya'da Organize Suçları ve Terörü Araştırma Şube Müdürlüğü (DIICOT), suç örgütü üyesi olmak ve insan kaçaklığı yapmak dahil çeşitli suçlamalardan gözaltına alınan eski kick boksçu Andrew Tate davası kapsamında başkent Bükreş'te 7 evde arama yaptı.

Tate'in, kendisi ve kardeşine ait araba koleksiyonlarıyla gayrimenkullere el konulmasına yaptığı itirazın ardından organize suçlarla mücadele ekipleri, söz konusu kişi hakkında daha fazla delil elde edilmesi için harekete geçti.

DIICOT Sözcüsü Ramona Bolla, mahkemenin el konulma işlemlerinin yasal olduğuna karar verdiği ve bu kişinin insan kaçakçılığı yaptığına dair delillerin ele geçirilmesi amacıyla Bükreş'in Ilfov ve Prahova bölgelerindeki 7 evde aramaların sürdüğünü aktardı.

DIICOT, bugüne kadar insan kaçakçılığı dosyasında fiziksel ve cinsel şiddet ile baskı mağduru 6 kişinin tespit edildiğini duyurmuştu.

Tate ve kardeşine ait 10'dan fazla gayrimenkule ve araba koleksiyonuna el konulmuştu.

İnsan ticareti soruşturması

Andrew ve Tristan Tate'in de aralarında olduğu 4 kişi, insan ticaretine ilişkin soruşturma kapsamında 29 Aralık 2022'de Romanya'da gözaltına alınmıştı.

Savcılık açıklamasında, 4 zanlının insan ticareti yapmak ve suç örgütü kurmakla suçlandığı duyurularak, grup tarafından cinsel istismara uğradığı iddia edilen 6 mağdurun tespit edildiği belirtilmişti.

Diğer yandan Tate, bir sosyal medya paylaşımında, pizza kutularını kullandığı Romanya'daki bir pizza zinciriyle alay etmişti. Tate'in gözaltına alınmasının ardından Savcılığın Tate'in ülkede olduğunu doğrulamak için bu paylaşımı kullandığı ileri sürülmüştü ancak bu yetkililerce doğrulanmadı.

Şüpheliler hakkında Nisan 2022'den bu yana soruşturma yürütüldüğü öğrenilmişti.

Tate, gözaltına alınmasından kısa süre önce araba koleksiyonuyla övündüğü bir tweet atarak, İsveçli iklim aktivisti Greta Thunberg'i etiketlemiş, Thunberg de bu tweete, "Pizza kutularınızı geri dönüştürmezseniz böyle olur." ifadesiyle karşılık vermişti.

Artı49
Fotoğraf: Unsplash

HABERE YORUM KAT