Göçmenler için hangi parti ne istiyor?

Göçmenler için hangi parti ne istiyor?

Seçime sayılı günler kaldı. İşte oy verecek göçmenlerin karar vermesini kolaylaştıracak liste...

CDU / CSU: CDU / CSU , göç için "insanlık ve düzen" modelini öneriyor. Hedefli göç, entegrasyon başarılı olursa bir kazanç ve bir fırsat olarak tanımlanıyor. Mülteci sayısının, diğer şeylerin yanı sıra, “güvenli menşe ülkelerinden” insanlar için hızlandırılmış sığınma prosedürleri yoluyla daha da düşmesi bekleniyor. Federal eyaletlerin sınır dışı etme konusunda artık söz hakkı olmamalı. Yetkililerin kimliği belirlemek için cep telefonlarını incelemesine izin verilmelidir.

SPD: Tüm göçmenler, tıpkı kreşler ve okullar gibi, ilk günden itibaren entegrasyon ve dil kurslarına hak kazanmalıdır. SPD, çalışma yasaklarını kaldırmak ve aile birleşimini kolaylaştırmak istiyor. İyi entegre olanlar Almanya'da kalıcı olarak kalabilmelidir. Vatandaşlığa almalar daha hızlı mümkün olmalıdır. Parti, Avrupa sığınma sisteminde reform yapmak istiyor. Aynı zamanda Akdeniz'de devlet deniz kurtarmasını ve yasal göç yollarının oluşturulmasını savunuyor.

FDP: FDP için Almanya bir göç ülkesi. Bir işi olan vasıflı işçiler “Mavi Kart” almalıdır. Henüz bir işi olmayanlara bir puan sistemi ile göç etme fırsatı verilmelidir. Puanlar, diğer şeylerin yanı sıra eğitim düzeyine, dil becerilerine, yaşa ve mesleki deneyime göre verilir. Göçmenler dört yıl sonra Alman pasaportu için başvurabilmelidir.

Yeşiller: Parti, “aktif bir göçmenlik politikası” için, yalnızca eğitim niteliklerini dikkate almayan bir yetenek kartına sahip bir puan sistemini savunuyor. Sığınmacılara yönelik çalışma yasakları, oturma kısıtlamaları ve sosyal yardımlardaki indirimler kaldırılacak ve kalma olasılıkları ne olursa olsun çocukların okula gitmesine izin verilecektir. Yeşiller için gönüllü ayrılmalar sınır dışı edilmelere göre önceliğe sahiptir. Suriye, Afganistan gibi savaş ve kriz ülkelerine yapılan sürgünler sona erdirilecek.

AfD: AfD, kapsamlı izolasyon için sınır çitleri inşa etmek istiyor. Sosyal yardımlar gelecekte aynı olarak ödenmeli ve dil becerilerine bağlı olmalıdır. Partiye göre, sığınmacıların burada çalışmasına izin verilmemeli, aile birleşimi kısıtlanmalı ve en erken on yıl sonra yerleşim izni verilmelidir.

Sol: Sol, Federal Göç ve Katılım Bakanlığı için çağrıda bulunuyor. Kamu yönetiminde bir göç kotası olmalıdır. Sol genel olarak sınır dışı edilmeyi reddediyor.

Partilerin göç ve göç yasası hakkında görüşleri böyle. Siz de yorumlarını altta bulunan bölümden bize iletmeyi unutmayın.

Arti49 Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT