Göçmen girişimcilere davet var

Göçmen girişimcilere davet var

Kültür ve eğitim kurumu KUBİ gGmbh, Almanya'da orta veya küçük bir işletme satın almak isteyen göçmen girişimciler için bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Toplantıda şirket devrinin hangi avantajları var, şirket devri nasıl yapılır, göçmenler yasası, devirlerde ortaklık hakları gibi konular irdelenecek.

Almanya'da binlerce işveren, şirketini devredeceği girişimci arıyor. Bu yeni iş sahibi olmak isteyenler için, iyi bir şans anlamına geliyor. Kamu yararına çalışan kurum KUBİ gGmbH, göçmen girişimciler için şirket devirleriyle ilgili bilgilendirme toplantısı düzenledi. Kubi, 01.11.2021 Pazartesi günü, saat 18‘de düzenlediği toplantıda göçmen girişimciler için başlattığı şirket devriyle ilgili programı "follow mi"yi de tanıtacak. Zoom üzerinden yapılacak video konferansa isteyen katılabilecek.   

Toplantı şu link üzerinden takip edilebilecek: https://zoom.us/j/93811495786?pwd=THBkalNlQklyOXRDZTZJUWd1Q0ZhZz09

Girişimcilerin aradığı bilgi burada

Toplantıda Hanau Sanayi ve Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Salih Taşdirek, "İşverenden işverene" konuda tecrübelerini paylaşacak. Avukat Sevim Yılmaz şirket devirlerinde ortaklık hakları, Avukat Hatice Meral, şirket devrinde yabancılar kanunu ve Frankfurt iş kurma merkezi Kompass temsilcisi Ellen Bommersheim da “Şirket devri nasıl planlanabilir ve başarılı bir şekilde uygulanabilir” konusunda bilgi verecek.


Şirket devrinin avantajları çok

Almanya'da gelecek yıllarda binlerce küçük ve orta ölçekli işletme yeni sahibine devredilmeyi bekliyor. Müteşebbisler için pek seçenek, birbirinden ilginç fırsatlar mevcut. "Follow mi" programının amacı, yeni sahibine devredilmek istenen şirketlerle göçmen girişimcileri biran evvel biraraya getirmenin yanısıra şirketi rekabet gücünü, kalıcı olmasını ve istihdamı korumak. Bilindiği gibi şirketi devralanlar mevcut müşteriler, yerleşik yapılar nitelikli çalışanlara da sahip olabiliyor. Kubi, Federal Ekonomik İşler ve Enerji Bakanlığı'nın desteklediği "Follow mi" programını Frankfurt Ticaret ve Sanayi Odası (IHK), Rhein Main Zanaatkarlar Odası, Kompass ve Meral & Yılmaz Avukatlık Bürosu ile birlikte gerçekleştiriyor.
  
Bilgi için:

Über KUBI
KUBI Gesellschaft für Kultur und Bildung gGmbH, Frankfurt am Main, verfolgt das Ziel, die schulischen und beruflichen Integrationschancen von jungen Menschen gleich welcher Herkunft zu verbessern und die Verständigung fördern. Dazu realisiert KUBI viele Angebote und Projekte von der Berufsorientierung über berufliche Bildung und Ausbildungscoaching bis hin zu Erziehungshilfen sowie Integration und die Betreuung von Geflüchteten. Darüber hinaus unterstützt KUBI auch Unternehmer der Migrantenökonomie. Die Gesellschaft ist Initiator und Impulsgeber für viele neue Konzepte – wie aktuell mit „Jugendhilfe in der Schule“ – und eng mit der Bildungs-, Integrations- und Sozialarbeit der Stadt Frankfurt verbunden. KUBI wurde 1993 als Verein von Deutschen und Türken gegründet und zählt heute zusammen mit seiner Tochtergesellschaft BIKU gGmbH rund 200 Mitarbeitende aus 16 Nationen.
Mai 2021 ist KUBI eine gGmbH.
www.kubi.info
Basın Sözcüsü:
Christian Bischoff
[email protected]     
   /   
[email protected]
Tel: 069-87 00 258 -37 /
www.kubi.info

HABERE YORUM KAT