Gerçi bazı sektörler yerle bir oldu, ama Alman şirketlerinin sadece yüzde 15’i tehdit altında

Gerçi bazı sektörler yerle bir oldu, ama Alman şirketlerinin sadece yüzde 15’i tehdit altında

Koronavirüs salgınında ikinci dalga yaşanırken, haziran ayıyla kıyaslandığında, daha az sayıdaki Alman şirketinin ekonomik varlığının tehdit altında olduğu ortaya çıktı. Bazı sektörler ise büyük krizde.

Federal Almanya’nın önemli ekonomik araştırma kuruluşlarından Ekonomi Araştırma Enstitüsü’nün (Ifo) hazırladığı Alman iş dünyası kasım anketine göre, ülkede şirketlerin yüzde 15’i Covid-19 salgınının neden olduğu kriz dolayısıyla ekonomik varlıklarını tehdit altında görüyor.

Ifo’nun haziran ayındaki anketinde Covid-19’un neden olduğu sağlık ve ekonomik kriz nedeniyle faaliyetlerini tehdit altında gören şirketlerin oranı yüzde 21 olarak duyurulmuştu. İmalat sektöründe söz konusu oran yüzde 17’den 11’e düşerken, tekstil sektöründe bu oran yüzde 20’de kaldı.

Varlıklarını tehdit altında gören şirketlerin oranı bilgi teknolojileri sektöründe yüzde 5, perakende sektöründe yüzde 14 ve inşaat sektöründe yüzde 4 oldu.

Ifo Anketler Merkezi Müdürü Klaus Wohlrabe, konuya ilişkin değerlendirmesinde, bu yeni oranın (yüzde 15), Haziran 2020’ye (yüzde 21) göre bir ilerleme olduğunu belirterek, “Yine de seyahat acentelerinin ve tur operatörlerinin yüzde 86’sı, otellerin yüzde 76’sı ve restoranların yüzde 62’si şu anda ekonomik varlıklarını tehdit altında hissediyor” ifadesini kullandı.

+49 – BERLİN

FOTO: A.A.

HABERE YORUM KAT