George Floyd olayları Stuttgart’a mı sıçradı? Şiddet, polise saldırı ve yağma var

George Floyd olayları Stuttgart’a mı sıçradı? Şiddet, polise saldırı ve yağma var

 Almanya’nın Stuttgart kentinde cumartesiyi pazara bağlayan gece yüzlerce kişiyle polis arasında arbede çıktı, mağazaların camlarını kırdı. Olaylarda 200 polis harekete geçti, çok sayıda polis yaralandı. 20 kişi gözaltında. 

Avrupa'nın ABD'si olarak bakılan Federal Almanya'nın sanayi bölgesi Stuttgart'ta olaylar çıktı. Şehir polisinden yapılan açıklamada, kent merkezinde polisin uyuşturucu kontrolü yapmasının ardından çok sayıda kişinin gece yarısı toplanarak Schloss Meydanı’na doğru yürüdüğü ifade edildi.

KALDIRIM TAŞLARINI SÖKÜP POLİSE FIRLATTILAR

Söz konusu açıklamada, kalabalığın yan caddelere gruplar halinde dağıldığı belirtildi. Bu arada bazı grupların polis memurlarına ve araçlarına taş ve sopalarla saldırdığı kaydedildi. Açıklamada, olaylar sırasında kaldırım taşlarının sökülerek polise atıldığı vurgulandı. 

OLAYLAR KAMERALARA BÖYLE YANSIDI: 

Çok sayıda mağazanın vitrinlerinin de kırıldığı belirtilen açıklamada, yağmalama olaylarının yaşandığı ifade edildi.

ÇOK SAYIDA POLİS YARALANDI

Olaylarda çok sayıda polisin yaralandığı, 20’nin üstünde kişinin geçici olarak gözaltına alındığı bilgisi paylaşıldı. Açıklamada, çevre bölgelerden Stuttgart’a 200'den fazla polisin sevk edildiği, pazar günü sabah saatlerinde durumun sakinleştiği kaydedildi.

Yerel basının haberlerine göre, yaklaşık 500 kişinin katıldığı olaylar sırasında bir polis sözcüsü “Durum tamamen kontrolden çıktı” ifadesini kullandı.

“STUTTGART İÇİN ÜZÜCÜ DURUM“

Stuttgart'ın Yeşiller Partili Büyükşehir Belediye Başkanı Fritz Kuhn da Twitter hesabından yaptığı açıklamada, polise yapılan saldırı ve kentteki tahribat nedeniyle şoke olduğunu belirterek “Şu açıkça bilinmeli: Stuttgart'ta hukuk dışı alanlar var olamaz. Şiddetin patlak vermesi, polise saldırılar ve şehrimizdeki tahbirat beni şoke etti. Stuttgart için üzücü bir gün” ifadelerini kullandı. 

Olayların neden başladığı henüz tam bir kesinlikle saptanamazken, güvenlik birimlerinin araştırmalarını sürdürdüğü belirtildi. 

+49 - STUTTGART

HABERE YORUM KAT
2 Yorum