Gençleri sevindirecek haber: Ayda 250 Euro verilecek

Gençleri sevindirecek haber: Ayda 250 Euro verilecek

İspanya'da yeni tip korona virüs salgınından sonra artışa geçen kiralar, hükümeti harekete geçirdi. Başbakan Pedro Sanchez, ailesiyle birlikte yaşamak istemeyen gençlere kira yardımı paketi hazırlandığını duyurdu.

İspanya’nın Madrid ve Barcelona gibi büyük şehirlerinde evlerin dörtte birinden daha azının kiralık olması barınma sorununa yol açtı. Hükümet, gençler için yeni planını açıkladı.

AYDA 250 EURO YARDIM

Büyük bir barınma problemiyle baş etmeye çalıştıklarını açıklayan Pedro Sanchez, ailelerinin yanından ayrılmak isteyen 18-35 yaş arasındaki gençlere ayda 250 euro’luk kira yardımı yapılacağını duyurdu.

Buna göre; yılda 23 bin 725 euro’dan (yaklaşık 244 bin TL) daha az kazanan 18-35 yaş arasındaki kişilere 250 euro’luk (yaklaşık 2 bin 570 TL) kira yardımı yapılması bekleniyor.

Daha geniş bir barınma paketinin parçası olan bu yeni kararda, iki yıla kadar ödeme yapılması planlandı.

KİRADA ÜST SINIR BELİRLENECEK

Yeni kiralama kanunu taslağında, son yıllarda kiraların çok fazla yükseldiği bölgelerdeki mülk sahipleri için de kira üst sınırı belirlenmesine yer verildi. Yardımın kişi başına mı yoksa kiralanan daire başına mı yapılacağına ise daha sonra karar verileceği açıklandı.

400 EURO KÜLTÜR YARDIMI

Diğer yandan hükümet, 18 yaşındaki gençlere, kitap satın almalarında ya da tiyatro ve sinema gibi kültürel aktivitelere gitmeleri için 400 avroluk direkt yardım yapacak.

HABERE YORUM KAT