"Geçinemiyoruz" diyen vatandaşa Macron'dan şok cevap!

"Geçinemiyoruz" diyen vatandaşa Macron'dan şok cevap!

Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile Fransız bir vatandaşın ‘geçinemiyoruz’ tartışması gündeme damgasını vurdu. Fransız vatandaş Macron’a aylık ellerine geçen 8 bin Euro paraya rağmen hayat pahalılığından dolayı geçinemediklerini ifade etti.

Fransa’nın Dijon kentini ziyaret eden Macron, hayat pahalılığından yakınan bir vatandaşın isyanı ile karşı karşıya kaldı. Evine toplam 8 bin euro girdiğini belirten Fransız vatandaşı Macron'a "Eşim ve ben ayda 4 bin euro kazanıyoruz. Ayın beşinde bütün masraflarımı ödedikten sonra ev kredimi ödedikten sonra hesabımda sıfır kalıyor. Bu durumda yalnız değilim. Çok arkadaşım aynı durumda bu da normal değil" diyerek isyan etti.

"MUCİZEVİ BİR REÇETEMİZ YOK"
Macron ise gaz ve akaryakıt fiyatlarını gerekçe göstererek "Bu duruma bir reçete yok. Fiyatlarda gaz ve akaryakıta çaremiz yok. Çünkü biz üretmiyoruz ne yapmalıyız? Tek çaremiz ucuza almak, biraz teknik ama. Ondan dolayı Avrupa ülkeleri birleştiler birlik almak için. Rusya'dan enerji bağımlılığımızı keserek umut ediyorum ki fiyatlar düşecek" ifadeleriyle vatandaşa yanıt verdi.

HABERE YORUM KAT