Gecikmelerde ücret iadesi artacak

Gecikmelerde ücret iadesi artacak

Avrupa Parlamentosu, tren gecikmelerinde 1 saatte %50, 1,5 saatte %75 ve 2 saatten sonra bilet ücretinin tamamının iade edilmesine ilişkin karar aldı.

BRÜKSEL - Avrupa Parlamentosu, trenle seyahat eden yolcuların haklarının genişletilmesini istedi. Trenlerin gecikmesi halinde ödenen tazminat miktarı arttırılacak ve trenlerde daha fazla bisiklet yeri olacak. AP'nin büyük çoğunlukla aldığı kararda ayrıca, engellilerin tren seyahatlerinin kolaylaştırılması da yer aldı.

2 saatten fazla gecikirse bilet ücreti iade

Önümüzdeki süreçte, trenlerde 1 saatten fazla gecikme olursa yüzde 50, 90 dakika ile 2 saat arasındaki gecikmelerde yüzde 75, 2 saatten fazla geciken trenlerde ise tüm bilet parası iade edilecek.

Mevcut durumda, AB'de faaliyet gösteren tren şirketleri bir saatten fazla gecikme olduğu takdirde bilet fiyatının yüzde 25'ini, 2 saatten fazla gecikme olursa yarısını iade etmek zorundalar.

Sağ partilerin oluşturduğu muhafazakar grubun, tren şirketlerinin olağanüstü durumlarda bu zorunluluklardan muaf olması yönündeki teklifi ise, parlamentoda çoğunluk bulamadı (Avrupa haberleri)

HABERE YORUM KAT