Garanti Bankası'na vergi kaçakçılığı cezası

Garanti Bankası'na vergi kaçakçılığı cezası

Fransa'da bir mahkeme, Garanti Bankası'na 8 milyon avro vergi kaçakçılığı cezası verdi.

İSTANBUL - Paris'teki Finansal Suçlar konularında yetkili Tribunal De Grande Instance mahkemesinde Garanti Bankası'na 8 milyon avro vergi kaçakçılığı cezası verildi. 

Bu davaya Garanti Bankası'nın dahil edilmesinin nedeninin ise vergi kaçakçılığıyla suçlanan kişilerin bankacılık sisteminden yararlanmalarına yardımcı olması iddiası olduğunu belirten banka yetkilileri, 25 milyon avro daha ceza alabileceklerini ve temyize gideceklerini açıkladılar.

Bankadan KAP'a yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

"Mahkeme vermiş olduğu kararda, vergi kaçakçılığı yapmış olan bu şahısların Türkiye'de hesap açmaya ve bankacılık hizmetlerinden yararlanmaya başladığı dönemlere ilişkin bankamızın almış olduğu aksiyonlar nedeniyle 2008 ve 2009 başındaki dönem için beraatine, 2009 ortalarında yapılan hesap kapama işlemlerinin yapıldığı döneme ilişkin ise ilgili yerel mevzuat ve düzenlemeleri dikkate almadan 8 milyonluk avroluk bir adli para cezasına hükmetmiştir. Bu gelişmeye ek olarak Fransız Hazinesi vergi kaçakçılığından dolayı vergi ziyaına neden olan tüm davalılardan vergi kaybının tahsili talebinde bulunmuştur. Buna bağlı olarak bankamızın da 25 milyon avroya kadar bir tazminat ödemesi söz konusu olabilecektir."

Açıklamada, bankanın verilen bu kararın yanlış ve yersiz olduğunu, temyiz sürecine ilişkin gerekli tüm yasal aksiyonları almayı planladığı bildirildi.

Banka yönetiminin söz konusu olayda hukuken yapmakla yükümlü olduğu tüm işlemleri eksiksiz yerine getirdiği vurgulanan açıklamada, "Bankamız herhangi bir dayanağı olmayan bu haksız ceza ve tazminat kararının temyiz aşamasında bozulacağına inanmaktadır." ifadesine yer verildi.

ekran-resmi-2017-07-12-21.30.23.png

HABERE YORUM KAT