Gabriel: Almanya koronavirüsle Orta Çağ yöntemleriyle mücadele ediyor

Gabriel: Almanya koronavirüsle Orta Çağ yöntemleriyle mücadele ediyor

Eski Dışişleri Bakanı ve SPD eski Genel Başkanı Sigmar Gabriel, Almanya'nın koronavirüs mücadelecisini değerlendirdi. "Geçmişte veba ile de insanları kapatarak mücadele edilmişti" diyen Gabriel "Biz Orta Çağ teknikleriyle mücadele veriyoruz" dedi.

Almanya'da koronavirüs kısıtlamaları tartışma konusu iken Eski Dışişleri Bakanı ve SPD eski Genel Başkanı Sigmar Gabriel, hükümetin politikasını eleştirerek "Salgınla Orta Çağ yöntemleriyle mücadele ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Heilbronner Stimme adlı haber sitesine konuşan Gabriel, “Beni en çok rahatsız eden konu şu; Salgınla Orta Çağ yöntemleriyle mücadele ediyoruz. Geçmişte veba ile de insanları kapatarak mücadele edilmişti. 21. yüzyılın olanaklarını kullanmıyoruz” dedi.

Salgınla mücadelede teknolojiden yeteri kadar faydalanılmadığını belirten Gabriel, öte yandan koronavirüsle mücadele için hazırlanan uyarı aplikasyonunun da başarısız olduğunu söyledi. Gabriel, “Corona-Warn-App, salgını bölgesel olarak tespit edecek verileri toplayamıyor. Sağlık dairelerimiz de verileri faksla geçiyor belki de elle sayıyorlardır” diyerek alay geçti.

Kaynak: Hürriyet

FOTO: A.A.

HABERE YORUM KAT