G7 ülkeleri arasında yeni "yapay zeka" uzlaşması

G7 ülkeleri arasında yeni "yapay zeka" uzlaşması

G7 ülkelerinin, Japonya'nın Takasaki kentinde 29-30 Nisan'da düzenlenen bir toplantıda, yapay zeka konusunda risk değerlendirmesine dayalı bir denetleyici düzenleme oluşturma konusunda uzlaşıldığı açıklandı.

G7 ülkelerinin, Japonya'nın Takasaki kentinde 29-30 Nisan'da düzenlenen bir toplantıda, yapay zeka konusunda risk değerlendirmesine dayalı bir denetleyici düzenleme oluşturma konusunda fikir birliğine vardığı bildirildi. Toplantıya, Japonya Dijital Dönüşüm Bakanı Kono Taro ve İçişleri ve İletişim Bakanı Matsumoto Takeaki'nin yanı sıra Hindistan, Endonezya ve Ukrayna'dan hükümet temsilcileri de katıldı.

Sonuç bildirgesinde, yapay zeka teknolojilerinin giderek daha fazla öne çıktığı ve bu teknolojilerin fırsatlarının ve zorluklarının yakın vadede değerlendirilmesi gerektiği vurgulandı. Ayrıca yapay zeka politikalarının ve düzenlemelerinin, riskleri azaltırken dünya için yararlarının en üste çıkarılmasının amaçlandığı belirtildi. Bildirgede, dijital altyapının da modern toplumları destekleyen kritik bir rol oynadığına dikkat çekildi.

Ülkeler arasında güvenli ve dirençli bir dijital altyapının sağlanması için görüşmelerin derinleştirildiği bildirgede, dijital altyapının iklim krizi, salgın ve diğer kırılganlıkların yoğun olduğu dönemlerde kritik önemde olduğu vurgulandı. Ayrıca, G7 ülkelerinin mevcut dijital altyapılarının güvenliği ve direncinin artırılması amacıyla 5G ve 6G Ötesi Çağ'a geçiş vizyonunu paylaşması gerektiği ifade edildi.

Son olarak, bildirgede G7 ülkelerinin Rusya'nın Ukrayna'daki askeri operasyonlarını kınadığı belirtildi.

HABERE YORUM KAT