Friedrich Merz, CDU başkanlığı için yeniden yarışıyor

Friedrich Merz, CDU başkanlığı için yeniden yarışıyor

Almanya'nın muhafazakar bloğunun parlamento grubunun eski lideri Friedrich Merz CDU'ya liderlik etmek için üst üste üçüncü kez ringe çıktı.

 

CDU bölge derneği Hochsauerland'ın yürütme kurulu, Pazartesi akşamı dijital bir toplantıda, gelecekteki parti başkanı için yapılacak üyelik oylaması için 66 yaşındaki çocuğu oybirliğiyle aday gösterdi.

Merz'e ek olarak, dış politika uzmanı Norbert Roettgen ve şansölye ofisi başkanı Helge Braun, muhafazakarların Eylül ayında tarihinin en kötü genel seçim sonuçlarına düşmesinin ardından parti liderliğinden ayrılan Armin Laschet'in yerini almak için aday olduklarını açıkladılar. . Laschet, Ocak 2021'de en iyi parti işini devralmak için Merz'i yenmişti.

Yeni lider, Aralık ayında yapılması planlanan üyelik anketinin ardından 21 Ocak'ta Hannover'de yapılacak bir parti konferansında 1.001 delege tarafından seçilecek.

Yaklaşık 400.000 üyenin gelecekteki parti lideri hakkındaki anketi 4 Aralık'ta başlayacak.

Daha sonra yapılan bir basın açıklamasında, Merz'in toplantıda adaylığını açıkladığı belirtildi. "Bölge yöneticimin üyelerine beni aday gösterdikleri için teşekkür ediyorum ve tekrar Almanya CDU başkanlığına aday oluyorum" sözleri kaydedildi.

HABERE YORUM KAT