Fransız aşırı sağcı siyasetçi emeklilik reformuyla ilgili referandum istedi

Fransız aşırı sağcı siyasetçi emeklilik reformuyla ilgili referandum istedi

Fransa'da aşırı sağcı Ulusal Birlik (RN) partisinin Grup Başkanvekili Marine Le Pen, emeklilik yaşını 64'e çıkarmaya hedefleyen emeklilik reformuyla ilgili referandum çağrısında bulundu.

Ülke basınındaki haberlere göre, eski Cumhurbaşkanı adayı ve milletvekili Le Pen, yaptığı basın açıklamasında, hükümetten, emeklilik reformuna ilişkin referandum yapılmasını istedi.

Le Pen, emeklilik yaşıyla ilgili adımın emeklilik reformuna ilişkin yasa tasarısından çıkartılmadan bu tasarıyı destekleme şansları olmadığını belirtti.

Sol ve çevreci partilerden oluşan Sosyal ve Ekolojik Yeni Halk Birliğ'nin (Nupes) tasarıyla ilgili sunduğu binlerce değişiklik teklifini geri çekmesi çağrısında bulunan Le Pen, emeklilik konusuna referandumla karar verilmesinin anormal olmadığına işaret etti.

Le Pen, halihazırda bu reform lehine bir çoğunluk olmadığı yorumunu yaparak, bu tasarının bu haliyle oylanmaması için ellerindeki tüm imkanları kullanacaklarını ifade etti.

Başbakan Elisabeth Borne'nin geçen hafta reform kapsamında emeklilik yaşının 64'e çıkarılması planının "tartışmaya kapalı" olduğunu ifade etmesini anımsatan Le Pen, bu nedenle daha fazla konuşmanın mümkün olmadığını ve tasarının reddedilmesi gerektiğini ifade etti.

Fransa'da emeklilik yaşını 62'den 64'e çıkarmayı hedefleyen reforma ilişkin yasa tasarısı Ulusal Meclis Genel Kurulu'nda yerel saat ile 16.00'da görüşülmeye başladı.

Artı49

HABERE YORUM KAT