Fransa'da parlamento seçimleri öncesi gündem polis şiddeti

Fransa'da parlamento seçimleri öncesi gündem polis şiddeti

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından parlamento seçimlerine hazırlanan Fransa'da son günlere damgasını vuran polis şiddeti sağ ve sol kanat arasındaki tartışmaları alevlendirdi.

Geçen cumartesi başkent Paris'te "dur" ihtarına uymayan sürücünün kullandığı araca polisler tarafından ateş açılması sonucu vurulan sürücü ve kadın hayatını kaybetmişti. 

Konu hakkında France Inter radyosuna konuşan sol ittifakın lideri Jean-Luc Melenchon, son dört ayda benzer olaylarda dört kişinin öldüğünün altını çizdi ve "Durmadığı için birini öldürmeniz normal değil. Bana oy verirseniz, ülkemizde polisin güç kullanımını düzenleyen doktrini değiştireceğim" dedi.

Melenchon'un olayın yaşandığı cumartesi günü Twitter'daki "polis öldürüyor" mesajı, başta İçişleri Bakanı Gerald Darmanin olmak üzere rakiplerinin tepkisini çekmişti. 

Cumartesi günkü silahlı saldırı, güvenlik güçlerinin taraftarlara göz yaşartıcı gaz sıktığı ve vandalizm olaylarını durdurmada başarısız olduğu Paris'teki Şampiyonlar Ligi finalinde eleştirilmesinden sadece bir hafta sonra meydana geldi. 

Fotoğraf: jacqueline macou - Pixabay 

HABERE YORUM KAT