Fransa'da göstericilerin bilgilerinin toplanmasının yasa dışı olduğuna hükmedildi

Fransa'da göstericilerin bilgilerinin toplanmasının yasa dışı olduğuna hükmedildi

Fransa'da mahkeme, emeklilik reformu karşıtı gösterilerde gözaltına alınan göstericilerin kişisel bilgilerinin bir dosyada toplanmasının yasa dışı olduğuna karar verdi

Fransa'da bir mahkeme, emeklilik reformu karşıtı gösterilerde gözaltına alınan göstericilerin kişisel bilgilerinin bir dosyada toplanmasının yasa dışı olduğuna karar verdi. Lille İdari Mahkemesi, emeklilik reformu kapsamında gözaltına alınan göstericilerin isim, soyadı ve doğum tarihi bilgilerinin bir dosyada toplanmasını durdurdu.

Mahkeme, bu dosyanın oluşturulmasının "yasa dışı" olduğuna hükmetti ve Lille savcılığı ile Fransa Adalet Bakanlığı'nın dosyadaki tüm kişisel bilgileri silmesini emretti. Ayrıca, Fransız devletinin davacılara toplam 3 bin avro para cezası ödemesine karar verildi.

Anayasal Özgürlükleri Savunma Derneği Adelico, Avukatlar Sendikası, Fransız İnsan Hakları Birliği (LDH) ve isminin baş harfleri M.X. olan bir kişi, reform karşıtı gösteriler kapsamında gözaltına alınan göstericilerin bilgilerinin yer aldığı dosyanın Lille savcılığı tarafından kaldırılması talebiyle mahkemeye başvurmuştu.

Bu metin, Fransa'da emeklilik reformu karşıtı gösterilerde gözaltına alınan göstericilerin kişisel bilgilerinin yasa dışı olarak toplanmasıyla ilgili bir mahkeme kararını özetlemektedir.

HABERE YORUM KAT