Fransa’da aşıya onay çıktı, Macron’un karantinası bitti

Fransa’da aşıya onay çıktı, Macron’un karantinası bitti

Fransa’nın ilaç kurumu Haute Autorité de la Santé (HAS), Pfizer ve BioNTech tarafından geliştirilen Covid-19 aşısının yaygın kullanımı için onay verdi.

Küresel bir krize dönüşen Covid-19 salgının etkisi sürerken ülkelerden de Covid-19 aşılarına ilişkin onay haberi geliyor. Geçtiğimiz günlerde Avrupa İlaç Ajansı’nın (EMA) Pfizer ve BioNTech tarafından geliştirilen koronavirüs aşısına onay vermesinin ardından bir haber de Fransa’dan geldi. Fransa’nın ilaç kurumu Haute Autorité de la Santé (HAS), Pfizer ve BioNTech tarafından geliştirilen Covid-19 aşısının yaygın kullanımı için onay verdi. HAS tarafından yapılan açıklamada, “Aşı, yaşlılar da dahil olmak üzere 16 yaş ve üstü kişiler için kullanılabilir” ifadesine yer verildi.

Hükümet toplu aşılama programına pazar günü başlanacağını duyurarak, yaşlılara ve sağlık personeline öncelik verileceğini bildirdi.

MACRON'UN KARANTİNASI BİTTİ 

Öte yandan bir süredir karantinada bulunan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un herhangi bir Covid-19 belirtisi göstermediği için karantina sürecinin sona erdiği açıklandı.  

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron geçtiğimiz hafta Covid-19 testinin pozitif çıkmasının ardından karantinaya alınmıştı. Elysee Sarayı, Macron’un artık hastalığa dair herhangi bir belirti göstermediğini ve karantina sürecinin sona erdiğini duyurdu. 

Elysee Sarayı tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Cumhurbaşkanı Macron artık Covid-19’un semptomlarını göstermiyor. Hasta olduğu süre boyunca ülkemizin temel güncel konuları hakkında çalışmaya devam etti ve daha önce belirlenen toplantılara katıldı. Macron gelecek günlerde de aynı şekilde çalışmalarına devam edecek. Yürürlükteki sağlık protokolüne göre karantina süresi 7 gün. Cumhurbaşkanı’nın 7 günlük karantina süreci sona erdi” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada yaklaşan Noel kutlamalarına da değinilerek, “Cumhurbaşkanı, Noel’e birkaç saat kala, sosyal mesafenin, odaların havalandırılmasının, maske takmanın, ellerin düzenli şekilde yıkanmasının ve günlük temasların sınırlandırılmasının önemini hatırlamak istiyor” denildi.

+49 – PARİS

FOTO: İHA; A.A.

HABERE YORUM KAT