Fransa, başbakanın seyahatini tartışıyor

Fransa, başbakanın seyahatini tartışıyor

Fransa Başbakanı Philippe’in Tokyo-Paris yolculuğunu 350 bin avro ödeyerek özel uçakla gerçekleştirmesi, ülkede lüks ve israf tartışmaları başlattı.

PARİS - Fransa Başbakanı Edouard Philippe'in Tokyo-Paris yolculuğunu Başbakanlık adına 350 bin avro ödeyerek özel uçakla gerçekleştirmesi ülkede lüks ve israf tartışmaları başlattı.

Başbakan Philippe'in önceki hafta Fransa'nın Pasifik Okyanusu'nda bulunan Denizaşırı Bölgeler Topluluğu Üyesi Yeni Kaledonya'ya düzenlediği ziyaret ülke gündeminin en çok konuşulan konuları arasına girdi.

Philippe'in Yeni Kaledonya'dan Japonya'nın başkenti Tokyo'ya askeri uçakla geçtiği, Tokyo'dan ise 350 bin avroya Başbakanlık adına kiralanan özel uçakla Paris'e döndüğü bilgisi Fransız basınında yer aldı.

Başbakan'ın, Paris'e sadece iki saat daha erken dönmek için bu yola başvurduğu iddiaları ülkede hem siyasetçilerin, hem de STK'ların tepkilerini çekti.

Başbakan Philippe, katıldığı bir radyo programında, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron Cezayir ziyaretine çıkacağı için Paris'teki toplantıya yetişmesi gerektiğinden erkenden Fransa'ya döndüğünü söyledi.

O saatlerde Tokyo'dan Paris'e tarifeli uçak bulunmadığını kaydeden Philippe'in, daha hızlı ve konforlu bir yolculuk için özel uçak kiralamayı tercih ettiği belirtildi. Philippe ve beraberindeki yaklaşık 60 kişinin özel uçakla Paris'e döndüğü belirtilirken, askeri uçağın da boş olarak ve iki saat sonra Tokyo'dan Fransa'ya geldiği bilgisi verildi.

Bu arada konuyla ilgili bir soruya yanıt veren Hükümet Sözcüsü Benjamin Griveaux, Philippe'in Yeni Kaledonya ziyaretinin, daha önceki başbakanların ziyaretinden daha düşük maliyetle gerçekleştiğini kaydetti.

 

HABERE YORUM KAT