Fransa Adalet Bakanı hakkında soruşturma açılacak: Yasa dışı menfaat sağlamakla suçlanıyor

Fransa Adalet Bakanı hakkında soruşturma açılacak: Yasa dışı menfaat sağlamakla suçlanıyor

Fransa'da yargıç sendikalarının şikayetçi olduğu Adalet Bakanı Eric Dupond-Moretti hakkında yasadışı menfaat sağladığı suçlamasıyla soruşturma açılacağı bildirildi.

Temyiz Mahkemesi’nden Başsavcı François Molins, yaptığı basın açıklamasında, Adalet Bakanı hakkında, yasadışı menfaat sağladığı gerekçesiyle bakanları yargılamakla yetkili Cumhuriyet Adalet Mahkemesi’nde (CJR) soruşturma açılacağını belirtti. CJR’nin soruşturma komitesi, Yolsuzlukla Mücadele Derneği (Anticor) ve 3 yargıç sendikasının şikayetlerini geçerli buldu.

Moretti, eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’nin de dahil olduğu ”telekulak davası” ön soruşturmalarında görev alan 3 yargıca karşı idari takip başlatmıştı. Sendikalar, Moretti’yi, avukat olduğu dönemde kendini ya da müvekkillerini ilgilendiren davalarla ilgilenen yargıçları cezalandırmak için bakan olarak ayrıcalıklarını kullanmakla suçlamıştı. Moretti, Monaco’da sorgu yargıcı olarak görev yaparken baskı gördüğünden şikayetçi olan Edouard Levrault hakkında idari soruşturma açmakla da itham edilmişti. 

Fransa’ da “telekulak davası” soruşturmaları sırasında, Moretti dahil birçok avukatın telefon faturaları incelenmişti.  Bakan olmadan önce, Levrault’un suçladığı polislerden birinin avukatlığını yapan Moretti, yargıcın yöntemlerini eleştirmişti.

+49 – PARİS

FOTO: A.A.

HABERE YORUM KAT