Frankfurt'un yeni Belediye Başkanı Josef'in resepsiyon talebi tepkiye yol açtı

Frankfurt'un yeni Belediye Başkanı Josef'in resepsiyon talebi tepkiye yol açtı

Mike Josef, Frankfurt Belediye Başkanı olarak göreve başlamasının ardından bir resepsiyon vermek istiyor. Joseph, resepsiyonun gerçekleşmesi için genel kurul toplantısının süresinin kısalması gerekçesiyle tepki gördü.

Almanya’ya Suriyeli göçmen bir ailenin çocuğu olarak gelen Mike Josef (SPD), geçtiğimiz günlerde Frankfurt’un yeni Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçildi.

Frankfurt'un yeni belediye başkanı, belediye meclisinde 11 Mayıs'ta göreve başlamasının ardından saat 20:00'de bir resepsiyon talebiyle geldi. Buna karşılık belediye meclisi başkanı Hilime Arslaner (Yeşiller) tarafından meclis gruplarına bir talep gönderildi. Fakat resepsiyonun saat 20.00'de gerçekleşmesi için belediye meclisi toplantısının konuların görüşüldüğü Gündem 1'in atlanması gerekiyor.

Bu talep belediye meclisinde tartışmalara yol açtı. Jutta Ditfurth (Ökolinx) bu talebe tepki gösterdi. İki yıl önceki yerel seçimlerden bu yana birçok kısaltılmış toplantı yapıldı. Korona nedeniyle, bölüm başkanları seçildiği için veya Ukrayna'da savaşın çıktığı gün olduğu gibi bir toplantı tamamen iptal edildi. Belediye Başkanı Peter Feldmann'la ilgili yaşanan sıkıntılar sebebiyle de bir çok toplantı sekteye uğradı. Ditfurth, "İki yıl içinde tam olarak tartışma fırsatımız olmadı" diyor.

Yeşiller de Josef'in isteğine karşı çıkıyor. Meclis grubu lideri Dimitrios Bakakis, "Aylarca sadece Feldmann'ın görevden alınmasıyla ve daha sonra belediye başkanının seçilmesiyle uğraştık" diyor. İlk genel kurulun yeni belediye başkanıyla kısaltılmış bir şekilde yapılması “tamamen yanlış bir sinyal'' olarak nitelendiriyor.

Gündem 1'in iptal edilip edilmemesine oy çokluğu ile karar verilmez. Reddedenler her zamanki gibi gündem maddesini kaydedebilir ve konuşma süresi alabilirler. Belediye meclisi başkanı Andrea Herzig, "Parlamento gruplarının Gündem 1'i tutma hakkı var" diyor. Belediye başkanının göreve başlaması için olağan bir prosedür yok.

Fotoğraf: Instagram: Mike Josef

 

HABERE YORUM KAT