Frankfurt’ta Cumhuriyet balosu krizi

Frankfurt’ta Cumhuriyet balosu krizi

Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından düzenlenen Cumhuriyet balosunda, gazetecilerin eşlerine ücretsiz bilet krizi yaşandı.

ARTI49 WHATSAPP HABER HATTI'NA GELEN BİR HABER:

FRANKFURT - Almanya'nın Frankfurt şehrinde bu akşam yapılacak olan Hessen Eyaleti Atatürkçü Düşünce Derneği (He-ADD) balosu öncesi, kendini gazeteci olarak tanıtanlar „karılarına bedava masa ayrılmayınca“ kriz çıkardı.

Bölgede bir kaç yerel basın adına çalıştıklarını iddia eden 7 serbest gazeteci, karılarıyla birlikte baloya „ücretsiz katılımcı olarak girmek“ için başvurdu. Ancak, Türkiye’den katılımcıların da yer aldığı ve gelirin eğitim için bağışlandığı baloya giriş, davetlilere ücretliydi.

Gazetecilerin balo için masalarda yer ayırtmak istemesi ve gelen yoğun talep yöneticileri şaşırttı. „Haber amaçlı geleceğini bildiren ancak "davetli olmak" isteyen bu kişilerin „Karımla veya kız arkadaşımla bana iki kişilik masa ayırın“ demesini değerlendiren yönetim, ne yapacağını bilemez duruma düştü.

Haber takip muhabirinin „Beni de misafir olarak ağırlayın“ talebine verecek cevap bulamayan He-ADD’nin genç yöneticileri, yine de kimseyi kırmamak için, bu kişilere indirim kararı aldı. 90 Euro’luk katılım ücreti 65 Euro’ya indirildi.

Ancak bilet verilmeyenler bu kez, karşı atak başlattı ve He-ADD balosunu toplu olarak boykot etme çağrısı yapmaya başladı. 

Kendilerini, eşleri ve sevgilileriyle birlikte davet ettirmek isteyen gazetecilerin isimlerinin He-ADD’de bulunduğu belirtildi. Bunların bir kısmının fiilen gazetecilik yapmadığı da açıklandı.

HABERE YORUM KAT
1 Yorum