Frankfurt'ta BirGün Gazetesi'nin 20. yıl kutlaması

Frankfurt'ta BirGün Gazetesi'nin 20. yıl kutlaması

Frankfurt'ta BirGün gazetesinin 20. yıl kutlaması, Alman basınının katılımıyla medyanın rolü ve basın özgürlüğünü ele alacak.

Türkiye'nin önde gelen muhalefet seslerinden BirGün gazetesi, Frankfurt'ta düzenlenecek olan 20. yıl kutlamaları için hazırlıklarını sürdürüyor. 13 Nisan'da Frankfurt Stadthaus salonunda gerçekleşecek olan etkinliğe, Frankfurt Büyükşehir Belediye Başkanı Mike Josef'in yanı sıra Alman basınının önde gelen kuruluşlarından temsilciler de katılacak.

Etkinlik kapsamında, BirGün yöneticileri ve Alman gazeteciler, medyanın savaşlar, yıkım, açlık gibi küresel sorunlar karşısındaki rolünü ve basın özgürlüğünü ele alacaklar. BirGün Ankara Temsilcisi Nurcan Gökdemir'in yanı sıra diğer konuşmacılar da gazetenin geçmişini ve geleceğini tartışacaklar.

ALMAN BASINI DA ETKİNLİKTE

Etkinliğe Der Spiegel, Frankfurter Rundschau, TAZ, FAZ, Süddeutsche Zeitung, Die Welt, Frankfurter Allgemeine Zeitung gibi Almanya'nın saygın gazetelerinin yanı sıra Frankfurter Rundschau, Frankfurter Algemein Zeitung, Hessische Rundfunk, Alman Gazeteciler Birliği (DJV) ve DW'den gazeteciler de katılacak.

Frankfurt BirGün Okur Kollektifi'nin açıklamasına göre, etkinlik sadece BirGün'ün 20 yıllık serüvenini anlatmakla kalmayacak, aynı zamanda gazetenin toplumsal meselelerde aldığı tavırları ve duruşunu vurgulayacak. Salon kapasitesinin sınırlı olması nedeniyle ön rezervasyon yapılması ve giderlerin dayanışmayla karşılanması isteniyor.

BirGün Okur Kollektifi, etkinliğe katılacak olan herkesi BirGün'ün 20. yılını kutlamaya ve gazeteye destek vermeye davet ediyor. Frankfurt'ta yaşayan BirGün okurları, gazetenin önemli bir simgesi olan bu kutlamada bir araya gelerek BirGün'e olan bağlılıklarını gösterecekler.

HABERE YORUM KAT