Frankfurt'ta Airbnb'ye 1 milyon Euro'luk rekor ceza!

Frankfurt'ta Airbnb'ye 1 milyon Euro'luk rekor ceza!

Frankfurt'ta sıkı takipler çerçevesinde bir Arbnb sağlayıcısına 1 milyon Euro'luk ceza verildi.

Almanya'da kira fiyatlarındaki artış ve konut bulmadaki zorluklar devam ederken Airbnb sağlayıcılarına bir dizi kural getirilmişti. Bazı Airbnb kiralayıcıları ise bu kurallara uymaması sebebiyle binlerce Euro ceza ödemek zorunda kalıyor.

Frankfurt'ta Airbnb kuralları
Kendi kendine kullanılan bir dairenin tamamını kiralamaya, daha fazla koşul olmaksızın yılda sekiz haftalığına izin verilir. Daha uzun süre kiralarsanız, normal kiralama bedelini aşan kârı Frankfurt şehrine devretmeniz gerekir. Müstakil bir dairede bir oda kalıcı olarak kiralanabilir.

Herhangi bir kiralama, belediye yapı denetim kurulunun önceden onayını gerektirir. Bu, en fazla dört hafta içinde verilir.

1 Milyon Euro ceza

Hessenschau'nun bina denetim müdürü, Frankfurt şehrinin tarihindeki en yüksek para cezasının Airbnb sahiplerine verildiğini söyledi. Tek bir sağlayıcı bir milyon euro ödemek zorunda kaldı .

Projeye gerekli etkiyi verebilmek için 2018'den beri Airbnb avcıları var. Resmi olarak Takım Konut Koruması olarak adlandırılırlar. Üç tam zamanlı çalışan, ilgili portallarda çevrimiçi arama yapıyor, ev sahipleriyle iletişim kuruyor ve bazen sabahın erken saatlerinde tekrar tekrar ev ziyaretleri yapıyor.

Beş yıllık çalışmanın ardından ekibin bilançosu: 1.050 yasa dışı olarak kiralanmış dairenin izini sürdüler ve iki milyon avro para cezası toplandı.

Öğrenci yurdu olarak onaylanan bir evin kısa süreli olarak başkalarına kiralanmasının tespit edilmesi sebebiyle bu ceza miktarının yarısı tek bir kişiye verildi.

Fotoğraf: Unsplash - schluesseldienstvergleich_eu

 

HABERE YORUM KAT