Frankfurt’a, ''Atatürk'e teşekkür etmeliyiz' diyen ateşe görevden alındı' iddiasına yalanlama

Frankfurt’a, ''Atatürk'e teşekkür etmeliyiz' diyen ateşe görevden alındı' iddiasına yalanlama

Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB), "Diyanet’in ataşesi 'Atatürk'e teşekkür etmeliyiz' dedi görevden alındı" haberinin gerçeği yansıtmadığını belirterek, bu haberle ilgili hukuki yollara başvuracaklarını açıkladı.

DİB tarafından yapılan yazılı açıklamada, bir gazetenin yazılı nüshasında ve internet sitesinde yer alan "Diyanet’in ataşesi 'Atatürk'e teşekkür etmeliyiz' dedi görevden alındı" başlıklı haberde gerçek dışı ifadelerin kullanıldığı vurgulandı. Frankfurt Başkonsolosluğu nezdinde Din Hizmetleri Ataşesi olarak Almanya'da görev yapmış olan Sıddık Yıldırım'ın görev süresinin 6 Ağustos 2021 tarihinde sona erdiği ve bu sürenin Başkanlık makamı oluru ile uzatıldığı belirtildi. Söz konusu haberde yer alan iddiaya göre Yıldırım'ın, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e teşekkür ettiği gerekçesiyle görevden alındığı iddiasının tamamen asılsız olduğu ifade edildi.

Açıklamada ayrıca, Sıddık Yıldırım'ın yurt dışı görev süresinin sona ermesinin ardından vaiz olarak kurum bünyesinde görevine devam ettiği belirtildi. Haberin gerçek dışı olduğu ve yanıltıcı bilgiler içerdiği vurgulanarak, DİB'in bu yalan habere karşı hukuki yollara başvuracağı ifade edildi.

HABERE YORUM KAT