Frankfurt Havalimanı'nda Omikron problemi

Frankfurt Havalimanı'nda Omikron problemi

Federal hükümete göre Omikron varyantının Almanya'da yayılmasını yavaşlatmak için Afrika'nın güneyinden yapılan uçuşların dikkatli bir şekilde kontrol edilmesi gerekiyor. Ancak Frankfurt Havalimanı bu konuda aynı hassasiyeti göstermiyor.

Almanya'da iki haftadır korona virüsünün Omikron varyantı ülkeyi ve siyasetin gündeminden düşmüyor.

Federal hükümet Güney Afrika'dan gelen uçuşlar için giriş kısıtlamaları uygulayarak erken bir önlem almayı tercih etti. Ayrıca hükümet, etkilenen ülkelerden gelen tüm yolculara varışta 14 günlük karantinaya ek olarak bir PCR testinden geçmelerini istiyor. Bahsedilen tüm önlemler, yeni varyantın yayılmasını yavaşlatmayı amaçlıyor.

Frankfurt Havalimanı'nda ise Federal hükümetin tüm önlemleri göz ardı edilmesi ise endişe veriyor. 
Bu düzenlemeler Frankfurt Havalimanı'nda uygulanmıyor. Yolcular her gün Güney Afrika ve Namibya'dan direkt uçuşla gelmeye devam ediyor.

Frankfurt sağlık departmanı, önlemleri mantıklı veya uygulanabilir olarak görmedikleri yönünde açıklama yaptılar. Sağlık departmanı başkanı Peter Tinnemann, "Spiegel" ile yaptığı röportajda, tüm yolcuların yola çıkmadan önce test edildiğini belirtti. Enfekte kişilerin ise uçağa binmesi ise kesinlikle yasaklanıyor. Tinnemann ayrıca, test sonucu çıkana kadar yolcuların havaalanında 24 saat gözaltında tutulması gerektiğine dikkat çekti. Mutantın yayılmasını önlemenin en iyi yolu zorunlu 14 günlük karantina olduğunu savunuyor.

Münih Havalimanı'nda şimdiden 15 Omikron vakası tespit edildi

Münih Havalimanı'ndaki sağlık departmanı ise çok farklı kararlar aldı. Kurallar fiilen uygulanıyor. Bavyera Sağlık Departmanı, FOCUS Online'a, ilgili bölgelerden gelen tüm yolcuların tesiste bir PCR testi yapması gerektiğini onayladı. Test sonucu negatifse, etkilenenlerin eve gitmesine ve orada 14 günlük karantinaya başlamasına izin veriliyor. Ancak sonuç olumlu olursa yolcular doğrudan bir "karantina oteline" götürülür ve orada kendilerini izole etmeleri gerekiyor.

Bavyera Sağlık Departmanına göre, yolcuların sonuçları yaklaşık bir ila iki saat sonra alınabiliyor. Güney Afrika'dan toplam yedi uçuş zaten kontrol edildi. Yaklaşık 1705 korona testinden 55'i pozitif çıktı. Bu pozitif testlerin on beşi açıkça Omikron varyantı olduğu belli oldu.

Münih'teki yolcular test sonuçları için bir iki saat bekliyor

Münih Havalimanı'nda PCR testleri için her şey hazırlandı. Bekleyen yolculara bira tezgahları ve yemek ikram ediliyor. Genel olarak yolcu süreci çok olumlu ve “mükemmel organize” olarak değerlendiriyor.

Frankfurt Sağlık Departmanı, çıkış noktasındaki testlerin daha mantıklı görüldüğünü bir kez daha vurguladı.

Havayolları ile gelen yolcuların 48 saatten eski olmayan bir PCR testi sunması yeterli olduğunu düşünen departman yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi: "Yeni düzenleme, maksimum 72 saatlik PCR veya maksimum 24 saatlik hızlı antijen testine izin veren giriş yönetmeliğinden çok daha katı."

HABERE YORUM KAT