Frankfurt  havalimanında 'gelin buketi ' krizi

Frankfurt havalimanında 'gelin buketi ' krizi

Yeni evli çift gelin buketlerini ABD'den hatıra olarak eve götürmek istediler, ancak bir AB Yönetmeliği bunu zorlaştırdı...

Frankfurt-rüya Düğününün bir hatırası: NY'da evlendikten sonra, Kuzey Ren-Vestfalya'daki Soest'ten yeni evli bir çift gelin buketlerini AB'ye götürmek istedi. Kulağa basit geliyor, ama karmaşık: Bitki Sağlığı Sertifikası olmadan, Frankfurt havaalanı üzerinden bunları geçirmek kolayca mümkün olmuyor. Hessian Bitki Koruma servisi, Giessen'in perşembe günü (10 Kasım) yaptığı açıklamaya göre  çifte bu konuda yardım edebildi.

Sorun: AB üyesi olmayan ülkelerden bitki ithalatı sınırlıdır. RP, "Bitki Sağlığı Sertifikası olmadan hiçbir şey yapılamaz" dedi. Bu belge, ithal edilen malların hastalık ve zrarlılardan arınmış olduğunu onaylar.

Soest'ten yeni evli bir adam da çiftin buketi alıp götüremeyeceğini biliyordu ve kendisi de bir orkide dükkanında çalışıyordu. Uçağının Frankfurt havalimanına inmesi planlandığı için Hessen Bitki Koruma Servisi ile temasa geçti.

Habere göre karar hızlı bir şekilde verilerek çiftin gelin buketini evlerine götürmelerine izin verildi. Bitki Koruma Servisi'nden Andreas Scharnhorst. 20 yıldır bu kurumda çalışıyor ve Frankfurt Havaalanı'ndaki tüccarların veya gezginlerin bavullarının sevkiyatlarını bitki zararlıları açısından inceliyor. Gelin buketi için sadece küçük bir risk bulunuyordu çünkü güller zaten kurumuştu ve çiftin evinde kalacaktı. 

Fotoğraf: Unsplash - nikkigibson102719

HABERE YORUM KAT