Frankfurt Belediye Başkanı seçimlerinde Müslüman seçmenlerden oy istediler

Frankfurt Belediye Başkanı seçimlerinde Müslüman seçmenlerden oy istediler

Frankfurt´taki Cami Dernekleri tarafından düzenlenen açık oturumda 5. Mart 2023 tarihinde yapılacak Frankfurt Belediye Başkanı seçiminde demokratik siyasi partilerden adaylar Müslüman seçmenlerden oy istediler.

Faslılalara ait Abu Bakr camiinde yapılan ve Yeşiller Partisi adayı Dr. Manuela Rottmann, CDU adayı Uwe Becker, SPD adayı Mike Josef, FDP adayı Yankı Pürsün ve Die Linke adayı Dr. Daniela Mehler-Würzach‘ın katıldıkları açık oturum, çok sayıda Frankfurt Şehir Meclisi ve Frankfurt Yabancılar Meclisi üyeleri, çeşitli milletlere mensup cami dernek ve STK  temsilcileri,  önemli bir bölümü gençlerden oluşan çeşitli milletlere mensup 300´den fazla katılımcı ve basın mensupları tarafından 3 saate yakın dikkatle takip edildi.

Frankfurt Türk Cami Dernekleri Çalışma Birliği Koordinatörü Dr. Hüseyin Kurt ve Frankfurt Yabancılar Meclisi üyesi Mustapha Lamjahdi tarafından ortaklaşa yönetilen açık oturumun başında Türkiye ve Suriye´de meydana gelen büyük depremde felaketinde hayatlarını kaybeden 40 binden fazla insan için saygı duruşu ve duadan sonra adaylar niçin 40 binden fazla Müslüman seçmenin oyuna talip olduklarını anlatmaya çalıştılar.

Moderatörler tarafından sorulan soruların cevaplandırıldığı ikinci bölümde, Frankfurt´ta yaşayan ve ikinci büyük inanç grubunu teşkil eden Müslümanların takriben yarısının Alman vatandaşı olmasının dikkate alındığında Müslümanlar´la ilgi sorunların hala uyum yada „veteriner“ perspektifinden ele alınmasının ne derece doğru olduğu, şehir planlaması çerçevesinde yeni iskan alanları açılırken devlet tarafından resmi muhatap olarak kabu edilen Hıristiyan ve Yahudilerin cemaatlerin ihtiyaçları planlamalarda dikkate alınırken, Müslümanların ihtiyaçlarının dikkate alınmamasındaki çarpıklığın giderilmesi, Müslümanlar ve onların kuruluşlarının aynı göz hizasında, muhatap olarak kabul edilmesi, daha çok Müslümanları hedef alan ırkçılık,  Müslümanların dinleri ve isimleri nedeniyle dışlanmaları ev ve iş bulmada büyük zorluklarla karşılaşmaları,  Frankfurt Belediyesi kadrolarına bilhassa idari kadroların doldurulmasına müslümanların daha çok dikkate alınması, istihdamda başörtüsünün engel teşkil etmemesi gibi gibi konular ele alındı.

HABERE YORUM KAT