Frankfurt Belediye Başkanı Feldmann’ın Kurban Bayramı ziyareti: Kardeşlik çağrısı

Frankfurt Belediye Başkanı Feldmann’ın Kurban Bayramı ziyareti: Kardeşlik çağrısı

Avrupa’nın birçok kentinde olduğu gibi, yoğun bir Türk nüfusa sahip “kıtanın mali başkenti” Frankfurt’ta da yerel yönetim Kurban Bayramı kutlamalarına katıldı ve kardeşlik çağrısında bulundu. 

Avrupa ve Almanya’nın birçok bölgesinde Kurban Bayramı yerel yönetimlerin de ilgisini çekti, yöneticiler camilerde kutlamalara katıldı. Frankfurt Büyükşehir Belediye Başkanı Peter Feldmann ile Uyum ve Eğitim Dairesi Başkanı  Sylvia Weber Frankfurtlu Müslümanların bayramlarını kutladılar. 

Başkan Feldmann ve Uyum Dairesi Başkanı Weber bayram mesajlarında  “Tüm Müslümanların kurban bayramı kutlu olsun. Bu bir fedakârlık, sevinç, yardımlaşma ve kardeşlik zamanıdır. Birçok Müslüman bu önemli günü aileleri ve komşuları ile kutluyor. Frankfurtluların cemaatin bu ilahi gününü paylaşmalarını dileriz” şeklinde ifadelere yer verdiler. 

1-001.jpg

Essen’deki  DİTİB Altenessen Yeni Camisi’ne sığmayan vatandaş avluya serilen seccadeler üzerinde namaz kılmak zorunda kaldı (Foto: Yılmaz Adıyaman)

Kurban bayramı vesilesiyle Gallus’taki Tarık Camisi’ni ve Nied’deki Alevi Kültür Merkezi’ni ziyaret eden Frankfurt Büyükşehir Belediye Başkanı Peter Feldmann salgının Müslüman cemaatlerin ibadetlerinin yanı sıra yapılan bağışlarını da etkilediğini belirtti. Feldmann şunları söyledi: 

“Birçok cami, duruma hızlı tepki verdi ve yeni formatlar geliştirdi. Sanal vaazlar verildi. Camilerin birkaç haftadan bu yana yeniden  açık olmasından memnunuz. Korona salgını da dayanışma, güven ve fedakârlık zamanıdır. Bu dönemde  cami cemaatlerinin huzurevlerine koruyucu maskeler diktiklerini, gençlerin mahallelerindeki yaşlılara alışveriş yaptıklarını ve diğer işlerini desteklediklerini biliyoruz. Frankfurt salgın sürecinde çok önemli bir dayanışma sergiledi. Özellikle de Müslüman cemaatler. Bu vesile ile Kurban Bayramınızı kutluyor,  şehrimizde yaptığınız her şey için teşekkür ediyoruz.” 

2-001.jpg

DİTİB Altenessen Yeni Camisi’nde  bayram namazı sosyal mesafe ve maske takma kuralına dikkat edilerek kılındı. Bayram namazının ardından vatandaşlar birbirleriyle tokalaşarak bayramlaşamadı (Foto: Yılmaz Adıyaman)

DİTİB BAŞKANI: “GÖNÜLLER BİR OLSUN”

Öte yandan Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Genel Başkanı Kazım Türkmen de Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Türkmen mesajında korona gölgesindeki bayrama dikkat çekerek “Önemli olan gönül birliği” dedi.

Salgın dolayısıyla Ramazan Bayramı’nın da olağanüstü şartlar altında geçirmek zorunda kalındığına işaret eden  DİTİB Genel Başkanı Kazım Türkmen, mesajında, “Eski günlerdeki coşkuyu ve fiziksel yakınlığı tam olarak yaşamamız henüz mümkün görünmemektedir. Buruk da olsa, gönüllerimizin ve kalplerimizin yakınlığını bu bayramda daha fazla hissedeceğimize inanıyorum” sözlerine yer verdi. 

+49 – FRANKFURT-ESSEN

KAPAK FOTO: Stadt Frankfurt am Main / Maik Reuß

 

HABERE YORUM KAT