Fotoğraftan eşcinsellik tespiti

Fotoğraftan eşcinsellik tespiti

Stanford Üniversitesi'nde geliştirilen ve kişinin fotoğraflarını inceleyerek eşcinsel olup olmadığını tahmin eden algoritma, yüzde 81'e varan doğruluk oranıyla bilim dünyasında ses getirdi.

NEW YORK - Stanford Üniversitesi'nde geliştirilen yeni bir algoritma, fotoğraflarını incelediği insanların eşcinsel olup olmadıklarını yüzde 81'e kadar doğru oranlarda tespit edebiliyor.

Kadın fotoğraflarında yüzde 74, erkek fotoğraflarında yüzde 81 doğruluk oranı tutturan uygulama, cinsel tercihin kaynağı açısından da bilim dünyasında taşları yerinden oynattı. Bir randevu sitesinden aldıkları 35 bin fotoğrafı inceleyen bilim adamları, eşcinsellerin yüz hatlarından yola çıkmışlardı.

Teoriye göre insanlar eşcinsel olarak doğuyorlar ve bu bir tercih değil, hormonsal zorunluluk. Bu çıkarım da bugüne kadar psikanalitik açıdan ortaya atılan birçok teori ile çelişiyor.

Öte yandan artificial intelligence olarak bilinen bu tür çalışmaların geldiğ nokta etik açıdan endişe verici boyutlara ulaştı. Bilim adamları, bu gibi çalışmaların insanları fişlemek veya benzer yasa dışı amaçlarla kullanılmasndan endişe ediyorlar.

HABERE YORUM KAT