Finlandiya Başbakanı Sanna Marin Helsinki Onur Yürüyüşü'ne katıldı

Finlandiya Başbakanı Sanna Marin Helsinki Onur Yürüyüşü'ne katıldı

Finlandiya'da yaklaşık 100 bin kişinin katıldığı Onur Yürüyüşü'ne Başbakan Sanna Marin de destek verdi.

Onur Yürüyüşü'nde katılımcılarla fotoğraf çektiren Sanna Marin, eylül ayında Meclis'e trans hakları konusunda yeni bir yasa sunacaklarını söyledi.

Burada Finlandiya resmi haber ajansı YLE'ye konuşan Sanna Marin, trans haklar konusunda uzun zamandır planlanan yasal düzenlemenin, koronavirüs salgınıyla birlikte oluşan ağır iş yükü nedeniyle ertelendiğini belirtti.

Başbakan Marin, "Umarım tasarıyı sunabiliriz. Tasarı özenle hazırlandı ve görüşlerin alınması için (ilgili komisyona) gönderildi. Bu şahsen benim için çok önemli bir konu ve sonbahar oturumu başlar başlamaz Parlamento'ya sunulacak," dedi

Finlandiya'da Parlamento 6 Eylül'de çalışmalarına başlıyor.

Yeni değişiklikler kapsamında babalık ve anneliğin Nüfus Bilgi Sistemine kaydedilme şekli de değişecek.

Helsingin Sanomat gazetesinin bildirdiğine göre, babalık ya da anneliğin ayrı bir kaydının tutulması ve bu kaydın kişinin cinsiyetini yasal olarak düzeltmesi halinde değiştirilebilmesi planlanıyor.

"Eşitliği kutluyoruz," diyen Sanna Marin, "Her yıl katılmaya çalışıyorum. Bugün bile toplum yapısı, insanları eşit olmayan konumlara yerleştiriyor." diye konuştu.

Cumartesi günü Helsinki'de 2019'dan bu yana ilk Onur Yürüyüşü yapıldı. Katılımcılar, Senato Meydanı'ndan Kaivopuisto Parkı'na kadar yürüdü.

Polis yerel saatle 14:30'da yaptığı açıklamada söz konusu etkinliğin barışçıl bir şekilde sona erdiğini ve şehir merkezindeki trafiğin normale döndüğünü duyurdu.

Fotoğraf: PES Communications - Flickr (CC BY-NC-SA 2.0)

HABERE YORUM KAT