Finans bilgileri çantada, 2019 ve 2020 için otomatik bilgi paylaşımı her an başlayabilir!

Finans bilgileri çantada, 2019 ve 2020 için otomatik bilgi paylaşımı her an başlayabilir!

Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir Milletvekili ve TBMM Yurtdışı Türkler Komisyonu üyesi Utku Çakırözer Otomatik Bilgi Paylaşımı anlaşmasında son durumu açıkladı.

CHP'li Çakırözer Bakan Lütfi Elvan'a sorduğu soruların tam olarak yanıtlanmadığını belirterek bilgilerin ne zaman paylaşılacağı konusunda bir tarih verilmedi. Yarın bir kararla bu bilgiler paylaşılabilir" dedi. 

Yurtdışındaki 7 milyon Türk'ün, Türkiye’deki birikimlerinin bilgilerinin yaşadıkları ülkelerin yönetimleriyle otomatik paylaşımını öngören uluslararası anlaşmanın uygulamasında yaşanan belirsizliklere CHP sert tepki gösterdi.

Bakan Elvan Çakırözer’e gönderdiği yanıtta bilgi değişiminin başlangıç tarihinin belirlenmesine ilişkin sürecin devam ettiğini söylemişti. 

Çakırözer Hazine ve Maliye Bakanlığı'nda bilgilerin çantada hazır halde olduğunu belirterek "her  an paylaşılabilir" uyarısını yaptı. 

Finansal bilgi paylaşımı Almanya, Avusturya, Belçika, Fransa ve Hollanda ile yapılmamış ne zaman yapılacağına dair de net bir açıklama gelmemişti.

HABERE YORUM KAT