Ferda Ataman kimdir?

Ferda Ataman kimdir?

Türkiye kökenli göçmen bir ailenin kızı olan Ferda Ataman, geçtiğimiz yıl lmanya’da hükümetin yeni Ayrımcılıkla Mücadele Sorumlusu olmuştu. Peki, Ferda Ataman kimdir?

Ferda Ataman, 1979 yılında Stuttgart'ta doğmuş ve Nürnberg'de büyümüştür. Siyaset bilimi eğitimi alan Ataman, Almanya'daki kültürel çeşitlilik ve ayrımcılıkla mücadele konularında aktif olarak çalışmalarda bulunmuştur.

Üniversite mezuniyetinin ardından, o dönemde Kuzey Ren-Vestfalya Eyaleti Uyum Bakanı olan Hristiyan Demokrat Parti (CDU) üyesi Armin Laschet'in göç ve uyum konularındaki konuşmalarını yazmak üzere görev almıştır.

2010-2012 yılları arasında hükümetin Ayrımcılıkla Mücadele Dairesi'nin Basın ve Halkla İlişkiler bölümünü yönetmiştir. Aynı zamanda, Yeni Alman Medyacılar adlı inisiyatifi başlatan isimlerden biri olan Ataman, 2013-2016 yılları arasında gazeteciler ve kamuoyu için göç, uyum, kültürel çeşitlilik ve iltica alanlarında bilimsel araştırmalar ve veriler yayınlayan Mediendienst Integration oluşumunu yönetmiştir.

Ferda Ataman, Yeşiller partisinin koalisyon hükümetinde yer alan Sosyal Demokrat Parti (SPD), Yeşiller ve Hür Demokrat Parti'den (FDP) oluşan ortakları tarafından önerilmiştir. Ataman'ın bu göreve aday gösterilmesiyle birlikte geçtiğimiz ay siyasetçiler arasında yoğun tartışmalar yaşanmıştır.

HABERE YORUM KAT