Fenerbahçe’nin golünün mimarı top toplayıcı genç Alman basınında

Fenerbahçe’nin golünün mimarı top toplayıcı genç Alman basınında

Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Konferans Ligi Playoff Turu'ndaki ilk maçında Hollanda'nın Twente takımına karşı elde ettiği 5-1'lik galibiyet, Alman medyasının dikkatini çekti.

Maçta Fenerbahçe'nin dördüncü golünün ardındaki olay, Alman basınında gündem oldu.

Fenerbahçe'nin Twente karşısındaki bu galibiyeti, UEFA Avrupa Konferans Ligi play-off turunun ilk maçında büyük bir avantaj sağladı. Maça 1-0 geriye düşerek başlayan Fenerbahçe, sonunda 5-1'lik bir galibiyet elde ederek tur için önemli bir adım attı.

Maçın 74. dakikasında gerçekleşen dördüncü goldeki olay, özellikle Alman gazetesi Bild'in dikkatini çekti. Golde, top toplayıcı çocuğun hızlıca topu taç atışı yapmaya hazırlanan Dusan Tadic'e ulaştırması sonucu gelişen bir hareketlilik söz konusuydu. Tadic, hızla topu boştaki Dzeko'ya yönlendirdi. Dzeko da ceza sahasına doğru topu taşıdı ve İrfan Can Kahveci'nin mükemmel vuruşuyla Fenerbahçe dördüncü golünü kaydetti.

1692954241857-ekran-alintisi.jpg

Alman gazetesi Bild, Fenerbahçe'nin bu golünü, "Dzeko aniden tamamen boşta kaldı: Taraftarlar bu top toplayıcı çocuğu kutluyor" şeklinde bir başlıkla haberleştirdi. Haberde, "Eski Bundesliga yıldızı Edin Dzeko, Twente maçında tamamen uyanıktı. Aynı derecede zeki olan bir top toplayıcı genç te sahnedeydi" ifadelerine yer verildi.

HABERE YORUM KAT