Federal Polis Türklerin yasadışı giriş verilerini paylaştı, Almanlardan yorum yağdı…

Federal Polis Türklerin yasadışı giriş verilerini paylaştı, Almanlardan yorum yağdı…

Alman basınında yer alan bir haberde, Almanya'ya yasadışı giriş verileri yer aldı, bu verilere birçok Alman tepki gösterdi.

Alman basınında yer alan bir haberde Federal Polis’in Almanya’ya yapılan yasaadışı girişlerlerle ilgili verileri yer aldı.

Federal Polis'in verilerine göre yalnızca Bavyera'da sınır polisi tarafından ortaya çıkarılan giriş girişimlerinin sayısı bir önceki yıla göre iki katına çıktı.

Bavyera federal polis sözcüsü Thomas Borowik, " Bu yılın Ocak ayından Eylül ayına kadar olan dönemde, Münih'teki sınır polisinden sorumlu federal polis merkezi, Türk vatandaşlarının 2 bin 200'den fazla yasadışı giriş girişimi kaydettiğini kaydetti" dedi. "Geçen yıl içinde 1100'den fazla vaka oldu" diye ekledi.

Federal Göç ve Mülteciler Dairesi (Bamf) de Türk vatandaşlarından gelen sığınma başvurularında önemli bir artış kaydetti: Ocak-Ekim ayları arasında, yetkili makam 15.018 ilk başvuru saydı, bu 20 yılın en yüksek değeri ve önceki yılın iki katından fazla.  Bamf, Türk vatandaşlarından 7.067 ilk başvuru kaydetti. 

Haberde Türklerin Almanya’ya kaçak girişlerinin sebebiyle ilgili ‘’Artık anavatanlarında bir gelecek görmüyorlar: Türkiye'deki 17 ila 30 yaşındakilerin neredeyse yüzde 82'si anavatanlarını terk edip yurtdışında yaşayacaktı. Göçü besleyen iki ana faktör vardır. Bir yanda siyaset, giderek katılaşan ve ifade özgürlüğünü kısıtlayan yasalar. Öte yandan, istikrarsız ekonomik durum, tarihsel olarak yüksek enflasyon ve artan yoksulluk…’’ ifadeleri yer aldı.

Haberin altına ise Almanlardan birçok yorum geldi.  Bazıları ‘Türkiye'de savaş yok. Sığınma hakkına sahip olup olmadıklarını kontrol etmek neden bu kadar uzun sürüyor? Neredeyse tamamen ekonomik mülteciler ve derhal  sınır dışı edilmeleri gerekiyor. Bu arada, bu aynı zamanda tekne kaçışları için de geçerli. Şu anda burada kendimize ait çok fazla sorunumuz var. Bir de haklı varoluşsal korku var. Ve Almanya, neden Almanya'ya gitmek istediklerine yakından bakmadan giderek daha fazla insanı alıyor ve besliyor. Neden birden aklıma vatandaş parası geldi? dedi. Bazıları ise ‘’ .... Türkiye'de savaş mı var? Numara! Yakında Almanya'da vatandaş geliri olacağı haberi yayıldı.’’  ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT