Federal Devlet’ten Kürt kökenli vatandaşlara:  “Ülkeyi terk etmeniz, Almanya Cumhuriyeti'nin uluslararası itibarına aykırıdır…”

Federal Devlet’ten Kürt kökenli vatandaşlara: “Ülkeyi terk etmeniz, Almanya Cumhuriyeti'nin uluslararası itibarına aykırıdır…”

Die Linke'nin Kürt kökenli milletvekili, çıkış yasaklarını Alman Devleti’nin Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’la kucaklaşması olarak gördüğünü söyledi.

Almanya’da 2018 ve 2022 yılları arasında geneli Kürt kökenli olan yaklaşık 131 Alman vatandaşının ülkeden çıkması engellendi. Federal Devlet bu kişilere, "Kişisel olarak ülkeyi terk etme özgürlüğünüz Almanya Cumhuriyeti'nin uluslararası itibarına aykırıdır" gerekçesini gösterdi.

Kürt kökenli Die Linke Milletvekili Gökay Akbulut, çıkış yasaklarını Alman Devleti’nin Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’la kucaklaşması olarak gördüğünü söyledi. Akbulut, “Türk hükümetinin aksi yöndeki taleplerine rağmen, Kürt kökenli vatandaşların temel haklarını savunmak, anayasa bakanı ve federal polisin en yüksek işvereni olarak Federal İçişleri Bakanı Nancy Faeser'in ( SPD ) görevi olmalıdır." dedi.

Artı49

HABERE YORUM KAT