Federal Almanya 1500 mülteciyi alıyor: Bu sefer anne ve babalar da gelecek

Federal Almanya 1500 mülteciyi alıyor: Bu sefer anne ve babalar da gelecek

Morina kampındaki yangından sonra Almanya’daki sosyal demokratlar, Yeşiller ve sol Almanya’nın Yunanistan'dan daha fazla göçmen kabul etmesini talep ediyordu. Şimdi Başbakan Merkel ve İçişleri Bakanı Seehofer 1500 göçmeni getirmeye hazırlanıyor.

Federal Almanya’ya Yunan adalarından 1500 civarında mültecinin kabulü planlanıyor.  Hıristiyan Demokrat Birlik (CDU) partili Başbakan Angela Merkel ve Hıristiyan Sosyal Birlik (CSU) partili İçişleri Bakanı Seehofer Midilli’den yaklaşık 1500 ek göçmen almayı kabul ettiği öğrenildi. 

Alman Basın Ajansı dpa’nın hükümet çevrelerine dayandırdığı bilgiye göre  koruma statüsü onaylanmış 400 ailenin ülkeye getirilmesi planlanıyor. Almanya’nın konuyu Yunan hükümeti ile görüştüğü bildirildi.

Yunan makamları, Morina mülteci kampının geçen hafta göçmenler tarafından ateşe verildiğini öne sürüyor. Diğer taraftan Federal İçişleri Bakanlığı kimin en çok korunmaya ihtiyacı olduğunu tespit etmek için Midilli'ye bir heyet göndermek istiyor. Bununla birlikte göçmenlerin çıkabilmek için diğer adalardaki kampları da ateşe vereceğine dair endişeler de mevcut. Göçmenlerin büyük bir bölümü kampa kapatılmaktan korkuyor, neredeyse tamamı Yunanistan anakarasına veya başka bir Avrupa ülkesine taşınmayı umut ediyor. 

+49 - BERLİN

FOTO:   DPA

HABERE YORUM KAT
1 Yorum