FDP’ye İran kökenli Genel Sekreter

FDP’ye İran kökenli Genel Sekreter

FDP Genel Başkanı Christian Lindner, Tahran doğumlu Bijan Djir-Sarai’nin liberallerin Genel Sekreteri olmasını önerdi.

Almanyada hükümet ortağı Hür Demokrat Parti’nin (FDP) genel sekreterliğine İran kökenli Federal Meclis milletvekili Bijan Djir-Sarai’nin getirilmesi önerildi.

Aynı zamanda FDP Genel Başkanı olan Federal Maliye Bakanı Christian Lindner, kongrede delegeler tarafından onaylanıncaya kadar geçici olarak Djir-Sarai’nin görevi üstleneceğini açıkladı. 45 yaşındaki Bijan Djir-Sarai’nin Federal Ulaştırma Bakanı olan Volker Wissing’in yerine gelecek yıl ilkbaharda yapılacak kongrede FDP Genel Sekreteri seçilmesine kesin gözüyle bakıldığı da belirtildi.

TAHRAN’DA DOĞDU

Bijan Djir-Sarai 6 Haziran 1976 tarihinde İran’ın başkenti Tahran’da doğdu. Kendisi de Almanya’da yüksek öğrenim gördükten sonra ülkesine dönen babası oğulları Bijan’ı henüz 11 yaşındayken Almanya’da veteriner olarak çalışan amcasının yanına gönderdi. Bijan Djir-Sarai, Düsseldorf yakınlarındaki Grevenbroich kentinde liseyi bitirdikten sonra Köln Üniversitesi’nde ekonomi okudu.

Yüksek öğrenimi sırasında FDP güdümlü Friedrich Naumann Vakfı’ndan burs alan Dijir-Sarai 1996 yılında liberallere üye oldu. FDP’de aktif görevler üstlendi ve 2006 yılında Kuzey Ren Vestfalya (KRV) Eyalet Teşkilatı yönetimine girdi. 2009 yılında da Federal Meclis milletvekili seçildi. 2013 yılındaki genel seçimlerde partisi yüzde 5 barajını aşamadığı için bir yasama dönemi sonra yeniden Federal Meclis milletvekili seçildi. Son seçimlerde de koltuğunu korudu.

KAYNAK: HÜRRİYET AVRUPA

HABERE YORUM KAT